luni, 1 septembrie 2008

Spania - 1


Gata si concediul...am fost in Spania, langa Barcelona, la Lloret del Mar. Organizat (Romantic Travel), cu avionul (Blue Air), cu ghizi si tot tacamul pt ca n-am dorit decat sa ne relaxam in acest concediu. Ceea ce am si facut.
Decolarea s-a facut de pe Baneasa si a trebuit sa ne prezentam acolo la o ora inumana: 6.30. Asa ca am mers cu o zi inainte la Bucuresti si ne-am cazat la un hotel din Pipera, o vila convertita in hotel. Frumos, spatios, aproape de aeroport si de noul mall Baneasa Shopping City.
Aeroportul Baneasa este o frumusete de cladire, foarte ergonomica, daca ne raportam la standardele secolului 19. Vorba sefului meu: pana si Mombasa are un aeroport mai bun. Am trecut relativ usor de check-in si controlul de frontiera si ne-am pus pe asteptat. Spre surprinderea mea avionul decoleaza la ora stabilita, 8.30. Cam aici s-au terminat surprizele placute. Aterizam la Arad, escala prevazuta in program, mai incarcam ceva pasageri si realimentam. Apoi inainte de decolare ne anunta stewardesa ca datorita faptului ca suntem la capacitate maxima va trebui... (eu in sinea mea, shit,nu lasati bagajele aici!) ... sa aterizam si la Timisoara pentru a realimenta si acolo. Singura explicatie logica pe care am gasit-o a fost ca pista de la Arad nu suporta asa o greutate mare la decolare. Asa ca am decolat de la Arad si am aterizat la Timisoara, probabil cel mai scurt zbor reusit din istoria aviatiei romanesti moderne (pt alea nereusite intrebati la Balotesti). Dupa inca o jumatate de ora in Tm am decolat spre Barcelona.
Prin ce difera low-costul de zborurile normale? Pai la low-cost primesti "decat" apa, mancare sau alte bauturi sunt cu bani, scaunele sunt relativ inghesuite (dar am vazut si conditii mai rele la ne-low-uri cu avioane mici), aeroporturile alese sunt pe cat posibil mai ieftine, deci mai nasoale, planul de zbor este relativ, adica se pot produce intarzieri (nu-ti garanteaza ca prinzi o legatura cu alt zbor nici macar daca e operat tot de ei). Si, defect suplimentar pt ca era o cursa eminamente turistica, e plin de aplaudaci! Genul ala care cand zice stewardesa ca aterizam si la Tm fac "huuu" ca pe stadion si cand aterizeaza avionul aplauda.
Odata ajunsi pe aeroportul din Barcelona ne-am intalnit cu ghidul, ne-a impachetat in autocar si dusi am fost. Doua ore mai tarziu am ajuns si noi la hotelul nostru din Lloret, ultimii din autocar. Ne alesesem cea mai indepartata statiune.

Restul mai tarziu. Cuvant cheie: sangria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.