marți, 27 mai 2008

La nunta


Sambata am avut placerea sa fiu cavaler de onoare la nunta unui prieten vechi. Dar cununia religioasa nu pot sa zic ca m-a incantat - si nu din cauza lor. Am tinut lumanarea in timpul slujbei, la fel si Alina. Daca n-ati incercat sa tineti in mana ditamai buzduganul o ora, nu aveti idee cum e. Face o flacara de 10 centimetri, degaja caldura cat sa incalzeasca un apartament mic si emana fum ca o locomotiva pe carbuni. Iar tu, incheiat la camasa si cravata, stai si asuzi si nu mai stii cum sa o directionezi ca sa poti respira cat de cat. Din cauza curentului fumul vine exact spre tine plus ca intepenesti si te doare spatele la un moment dat, iar ca bonus primesti niste ceara topita, daca se poate pe costum, pantofi sau mana.
Stiti ca totdeauna la nunta trebuie sa fie cineva care lesina in biserica? Eh, de data asta a fost Alinutza, dar a avut inspiratia sa paseze tortza la altcineva si sa se aseze in strana. Dupa care s-a intors pentru a doua portie de afumare si a doua tentativa de lesin, cand a si dus-o o tanti amabila afara la aer.
In rest nunta a fost placuta, dar pe viitor o sa las altcuiva placerea de a-si testa limitele din cauza unui obicei strabun si plin de semnificatii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.