sâmbătă, 20 martie 2010

Ieri n-a fost ziua Clujului

În primul rând pentru că i-am bătut la baschet după un meci foarte frumos, pentru a doua oară în acest campionat și sper să-i mai prindem în playoff.

În al doilea rând pentru cele întâmplate în Oldies, unde am fost ieri ca să sărbătorim victoria, apariția primului ghiocel sau faptul că iar n-am câștigat la loto. Mai nou, din cauza înghesuielii din acest pub ne rezervăm masă în separeu, unde nu ne deranjează de obicei nimeni. Aseară în schimb la masa din spatele nostru au venit trei cupluri de gherțoi, ele mai aranjate, așa, să simuleze niște doamne, ei niște luzări cu diplomă. Și dăi și luptă, beau luzării de sting, unul din ei mai ales s-a dovedit foarte simpatic pentru că era responsabilul cu aprovizionarea și fiind foarte setos făcea ture până la bar să dea comanda, dar într-un stil propriu, făcându-și loc de-amboulea printre oameni. Nu știu voi cum sunteți, dar pe mine când mă împinge unul o dată îl iert, a doua oară mă uit urât iar a treia oară comentez. Ciocoflenderul ăsta era cu o treaptă de inteligență sub câinele lui Pavlov, de obicei când te împiedici de un prag îi memorezi locația, dar el se pare că nu băga de seamă că la ieșirea din separeu se află o asemenea capcană, probabil credea că este o anomalie gravitațională care-l proiectează în oamenii din jur. Nu știu voi cum sunteți, dar ei erau ca mine, adică începeau să se enerveze.
La un moment dat își dă seama că el este și o mare finețe de dansator și își ia nevasta la un soi de lupte greco-romane combinate cu ceva ce aducea a prăbușirea unui elicopter (dacă ați văzut Black Hawk Down știți despre ce vorbesc), pentru care îi trebuia loc. După o serie de coate ne lasă nervii și ne întoarcem spre el ca să-l potolim iar prietenul lui intervine și spune ”calm! calm!”. Îl rugăm să o lase mai moale cu împinsul, se liniștește dar după încă o perioadă mai face o tură la bar și mai împinge un grup de tineri aflați în ușă. Le zic să stea la coadă că noi îi batem primii, la mișto bineînțeles. 
Apoi domnul ”calm” se încinge și își dă jos pulovărul rămânând într-un superb maieu gri, taman ținuta recomandată pentru un local care se respectă. Se mai încinge încă o dată un pic mai târziu când se ia de unul din tinerii de lângă noi și încearcă să-i dea un cap în gură acestuia, plus niște pumni, urlând ”noi suntem de la cluuuuj”. El zice că ar fi fost înjurat dar la cât de șocat era băiatul nu cred că l-a provocat cu ceva, fiind și destul de mic de înălțime. 
Cum ar fi, pe noi care eram cât el ne calma, dar cu poneii era zmeu. A venit patronul și bodyguardul și a început show-ul. Ăștia nu vroiau să plece, patronul îi făcea nesimțiți și bătăuși. Împiedicatul vine la mine și supărat îmi zice ”ce nașpa, nu poți să bei ceva în liniște...”. Chiar așa fraiere. Șocant a fost că încercau să-l convingă să nu-i dea afară că ei sunt medici! Medici de vite probabil. Până la urmă n-au avut de ales, și-au luat hainele și nevestele proprietate personală (care nu schițaseră un gest ca să-i calmeze) și s-au cărat.

3 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.