miercuri, 6 iulie 2011

Robotul şi meteo girl

Poate-s eu pretenţios dar părerea mea este că un prezentator de ştiri trebuie să aibă un pic de charismă, măcar cât un guvid mort de două zile. Cosmin Stan, cel care prezintă ştirile iRealitatea de la ora 14, este pentru mine exemplul de "aşa nu" din manualul tv - dacă aş fi citit vreunul - vocea uşor nazală, banală şi asexuată se îmbină perfect cu personalitatea ştearsă a posesorului ei pentru a da un ansamblu de mare fineţe şi totală letargie.

De ce mă uit la ştirile de la ora 14? Pentru că iau masa cu ai mei şi taică-meu vrea să vadă ce se mai întâmplă în lume. Nu mă leg de faptul că luni au întrerupt un reportaj despre Bac şi educaţie ca să bage în direct ultima declaraţie a lui Iri dar aproape îmi stă ciorba-n gât când îl aud pe ipochimen făcând bancuri cu duduia de la meteo. În fiecare zi aceeaşi placă: 
El şi colega, încercând să pară glumeţi şi spontani, fac un preview al rubricii meteo: măcar vremea o să fie frumoasă (ştirea intra după Bac);
Meteo-girl, amabilă: de vineri caniculă, 30 de grade la Calafat;
El: oare cum o fi stat la Bacalaureat oraşul Calafat, hăhăhă? (în fund!)
Meteo-girl, serioasă: nu ştiu, asta voi trebuie să spuneţi.
El: hăhăhăhă
Meteo-girl îşi vede mai departe de relatat minimele, viţelu încă chicoteşte în fundal ca la bancul secolului. Cred că-şi amintea cum a trecut el Bac-ul.

(uitaţi-vă pe site la ştirile de la ora 14, minutul 19)

L-am luat în vizor cu o altă ocazie, m-a zgâriat pe timpane spontaneitatea lui robotică:
El: în 20 de minute vine rubrica meteo, până atunci spune-ne pe scurt cum e vremea astăzi?
Meteo-girl: frig şi ploaie în toată ţara.
El: poate te răzgândeşti până intră rubrica ta.

Foarte tare! Mai ales că a făcut gluma asta cât timp au ţinut ploile, adică vreo săptămână.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.