marți, 1 august 2006

Entry for August 01, 2006

Luni seara, Sered. Slovacia. E foarte cald si aici, acum (la ora 21) sunt 29 de grade si cred ca azi au fost vreo 40 de grade in birou. Am luat-o incet, ca lunea, am inceput lucrul la 7.30 si am incheiat la 19.30. In drumul de la serviciu spre locuinta am observat ca multe ferestre de bloc sunt acoperite cu folie de aluminiu, o practica de a te feri de soare pe care nu am mai intalnit-o. Despre oraselul asta ce sa va spun, sunt bucuros ca domnul S are doua apartamente de 2 camera, unite, la etajul 4 al unui bloc de aici. Bucuros pentru ca nu mai trebuie sa stau la infectul hotel Hutnik din localitate, acolo unde am fost cazat la prima vizita. A fost una din cele mai nasoale experiente hoteliere din viata mea. O saptamana de chin. Perna putea asa tare a transpiratie incat a trebuit sa o acopar cu un tricou de-al meu, macar sa-mi simt mirosul propriu. Va scutesc de alte detalii sordide. Micul dejul incepea la 7 si oamenii de la firma veneau sa ma ia la 7.25. In intervalul acesta nu apucam sa mananc, pentru ca chelnerul cu fatza buhaita de somn aparea pe la 7.05, pana imi aducea o cafea si un suc era 7.10. Atunci lua comanda, adica un ochi sau omleta si incepea suspansul: does he make it or not? In prima zi “he made it” si am reusit sa mananc foarte rapid inainte sa apara afara microbuzul catre firma. In a doua zi “he almost made it” si n-am mai reusit sa mananc, dar am vazut cum arata. In a treia zi nici n-am mai incercat, macar daca ar fi fost doi chelneri puteam sa pretind ca e ca cursa de melci si avea farmec, dar asa, buhaitul ma stresa de dimineata si nu de stres duceam lipsa. Programul de lucru era ca si acum, cu pauza de masa pe la 4 asa ca pana la ora aia eram chiaun de foame si de la cafea. Ce vremuri de haiducie…J

Despre drumul de ieri nu sunt multe de spus, a durat vreo 6 ore, a fost confortabil, intr-un VW Multivan (achizitionat temporar, pana le vine Q7) si incepe ca un banc EU: un roman, un neamt si un polonez… Polonezii sunt prietena domnului S si copilul ei.

Cateva cuvinte despre Bratislava, vazuta in goana masinii. Au construit foarte mult in ultimul an, autostrada complet de la granita, inclusiv centura orasului, langa care au rasarit vreo 2 mall-uri chic. Daca nu stiati, in zona Bratislavei sunt multi producatori auto occidentali sau asiatici. Se dezvolta foarte puternic totul, dar mi s-a spus ca au facut o mica greseala – au votat cu stanga si - pe baza promisiunilor electorale - guvernul se pare ca se va indeparta de reformele si directia guvernului anterior. Poate fi in avantajul Romaniei – mda, stiu, tipic, ne bucuram ca are lepra capra vecinului.

Imi vine in minte alta intamplare de anul trecut. N-am inteles in primele 3 zile de ce domnul S isi incuie S-Klasse-le in garaj si circula cu un Opel Astra inchiriat. M-am lamurit intr-o miercuri dimineata cand i-au spart masina unui inginer din firma, un amarat de Fiat, i-au deschis-o cu surubelnitza si i-au furat casetofonul (sau radioul - nu va inchipuiti ca era Bose). Dar nu va inchipuiti ca doar aici se fura - si in Germania se intampla: la Cebit, la Hannovra i-au furat intr-o noapte farurile masinii unui coleg neamt. BMW Seria 5 nou, i-au spart geamul lateral ca sa-i ridice capota si sa-i demonteze farurile cu xeon, cam 1000 de euro bucata. Problema la service nu a fost sa faca rost de alte faruri ci sa-i inlocuiasca cablurile taiate pentru ca acelea nu au moarte si nu prea se tin pe stoc. Era asigurat, bineinteles.

Constat ca nu avem internet, nici macar prin dial-up, nu se mai gasesc cartele de acces la posta. Poate mai incercam maine.

Marti: Azi a fost o zi trasa la xerox dupa ziua de ieri asa ca nu va mai plictisesc cu detalii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.