vineri, 13 iulie 2007

Cum luat carnetul la mine, io

Proaspat intrat la facultate, vine taica-meo la mine si zice: ma copile, tu nu-ti faci carnetul? ar fi bine, ca poate mai trebuie sa ma ajuti la una alta.Si nu mi s-o parut o idee rea, dat fiind ca atunci aveam prietena care statea la capatul pamantului, in faimosul cartier Turnisor, la capatul pistei de aterizare. Si mi s-o parut o idee excelenta pentru ca eram relativ satul de interferentele cu bastinasii din Turnisor in lungul drum de la nr 73 la capatul strazii unde era statia de autobuz. Si ultima degustare de tarie in autobuzul numarul 8 intr-o seara cand singurii pasageri erau mua si doi negri bautzi nu mi-o priit. Ca deh, cand zice Borat ca "esti baiat fain, ia o dusca", nu-ti mai faci probleme de sters gatul la sticla, grade de alcool si daca orbesti pe termen lung ci doar ca marea finetze de mahalagiu sa nu ia refuzul personal si sa-ti decupeze pielea cu brisca. Asa ca ideea de a avea acces la bolidul 1310 al familiei nu era deloc rea. Dar deloc.
Altii s-or mai urcat la volan inainte sa-si faca carnetul, eu nu. Not interested. Tot cu tata noroc: "hai ma sa-ti arat cum merge masina ca te duci acolo si te faci de ras". Tura prin spatele blocului. Mergea bine...Ma duc increzator la instructor, ma scoate in natura pe la Cisnadioara si apoi ma baga in buricul orasului, la piata Cibin, haos de haos. Am scapat, doar un pic mai transpirat de cat de obicei. Asta era toamna. Incepe facultatea, incep orele de sport, baschet, colegi tzarani, calca unul pe glezna mea finutza, face poc si se umfla, fasa gipsata vreo 2 saptamani, intrerupere scoala soferi. Pleaca cocorii, vine toamna, continua scoala de soferi. Se termina si orele de condus, sfarsit de noiembrie, examen. Iau sala cu maxim de puncte dar am parte de prima lapovitza in ziua fatala. Cine stia ce-i ala soc, ca doar eu am facut scoala pe caldura? Noroc ca n-am fost eu primul la examen, s-o mai incalzit motorul pana mi-a venit randul.
Incepe traseul. Plin de balti. Politistul ma intreaba la un moment dat de ce nu merg mai repede. Ii zic ca nu vreau sa le stropesc pe doamnele de pe trotuar. "Da' pe alea de mai inainte pe care le-ai facut leoarca nu le-ai vazut?" Ups. Scuze. Mai mergem noi un pic, din spate apare un taximetrist nervos care ne depaseste si ne injura. Il intalnim din nou, stationand, dupa cateva minute. Politistul meu coboara si-i ia carnetul. Sa traiasca.
Imi iau carnetul in decembrie, chiar de ziua mea. De Craciun mergem la colindat cu fostii colegi din liceu. Eu vin cu masina. Cel mai friguros Craciun. -20 de grade. In Dacie stam cu geamul deschis, ca ventilatia e pe moarte si altfel ingheata geamurile. Colegul din dreapta imi razuieste parbrizul cu o cartela pt telefoane publice. Efort zadarnic, ingheatza instantaneu la loc, de la respiratie. Cam asa o fi si in tanc. Desi cred ca tancul consuma mai putin decat Dacia aia cu socul tras la maximum.
Saga continua, doar Dacia s-a dus un pic...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.