duminică, 16 decembrie 2007

De-ale terminalului

Trebuie sa ma minunez de data asta. Observatie seaca: in München, afara 5 grade, in terminal caldutz. Un avion cu destinatia Amman pentru care nu a inceput inca imbarcarea. Am crezut ca am nimerit brusc intr-o sauna. Plin de tipi bronzati, in slapi, ba unii chiar desculti, cu un prosop in jurul taliei (bine, fie, nu era prosop dar asa arata) lung pana la glezne si in partea superioara fara maieu, fara tricou, doar cu alt prosop invelit in jurul umerilor, de le vedeai spatele gol si subratele paroase cand ridica mainile. In momentul acesta s-au asezat toti in genunchi si au inceput sa se roage, unii pe covorasele din dotare, altii pe jos. In terminal s-a lasat brusc liniste, undeva in spate se aude comentariul unui meci de fotbal dar in rest nimeni nu mai vorbeste nimic cu voce tare. Plin de slapi parasiti, haine raspandite si omuleti bronzati in cearceafuri albe. Procesiunea continua. Cine n-are covoras calca pe canadiana. La TV s-a marcat un gol si stadionul se bucura. Imaginati-va pitorescul vestimentatiei: canadiana, fusta si slapi. Bine ca au voie cu canadiana si n-au voie cu pantofi.

I-am observat mai inainte, cei cu adevarat caraghiosi sunt acela cu cizme negre si prosop si cel cu borseta verde legata in jurul taliei peste prosop. Sunt si cateva femei dar ele sunt imbracate in minim trei straturi de haine. Totusi ceva nu inteleg: nu-i lasa religia sa poarte pantofi? cum poti sa pleci in calatorie in miezul iernii in slapi, cu sau fara sosete? Cineva stranuta.

Eu, in fundal, langa singura priza pe care am gasit-o, cu laptopul in brate, castile in urechi, mancand martzipan si fosnind din ambalaj. Ce nedreapta e viata...

Au ajuns la faza in care il invoca pe Allah, cu voce tare, bineinteles. O doamna se inchina pe covorasul ei, chiar in fatza cosului de gunoi. Nesimtitii astia de nemti au pos cosul de gunoi cu fatza spre Mecca!

Chiar langa ei, un alt musulman urla in telefonul public, neinteresat de ce se intampla in jur. Este unul dintre cei emancipati, imbracat "europeneste". Tocmai se anunta ca le intarzie zborul. Au timp sa dea o tura prin duty-free, poate careva vrea sa duca o sticla de vin acasa. Si sa ramana fara mana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.