luni, 10 decembrie 2007

Porto redux

duminica
19:50 ora locala
21:50 ora Ro.

Desi-s treaz de la 6.30 si n-am dormit mai mult de 5 ore azi noapte, ma chinui sa mai stau treaz macar pana la 10 pentru ca altfel o sa ma scol cu noaptea-n cap si o sa fiu chiaun toata ziua si nu-mi permit sa incep saptamana astfel. N-o sa fie usor, asa ca trebuie sa fiu fresh, bine dispus si zambitor - desi-s incordat ca un arc si daca oamenii astia chiar vor sa munceasca productiv de la inceputul lui 2008 cu ce implementez eu, pe 2 ianuarie sunt iar calare pe 3 avioane ca sa le asist trecerea "online" - si va imaginati ca nu e dorinta mea cea mai apriga sa plec cu revelionu'n cap prin lume. Detalii, noi sa fim sanatosi si ei fericiti, ca de aia platesc.

Iata-ma, deci, in Porto din nou. De data asta pe ruta Sibiu-Munchen-Frankfurt-Porto. Mai decenta decat via Madrid, in loc sa ajung la 8 seara, am ajuns la 4 (ora locala). Tot vreo 11 ore de stat cu fundul prin avioane si aeroporturi dar Lufthansa nu se compara cu Iberian, asa ca am avut parte si de o masa buna la bord si timp de micul dejun la Burger King @ Munchen.

In Porto au fost 16 grade la amiaza, iar cand am ajuns eu mai erau 13 si tocmai se oprise ploaia. M-am dus cu taxiul de la aeroport la hotel si asta a fost primul taximetrist care era cu "figlio di puta" (sau cum s-o scrie in portugheza) in gura. Si chiar cand ii dadusem un 10, in gand, ca nu l-a injurat sau claxonat pe batranelul care era sa se bage in noi cand a schimbat banda fara se asigure. A cedat, dupa aceea, pe autostrada si a injurat tot ce nu-i convenea. Cursa scurta, deci ignorabil. Ma amuza cum te taxeaza astia: 0,8 euro daca faci comanda telefonica si 1,6 euro daca te ajuta si-ti pun/iau bagajul din masina. Totul pe ceas, afisat la tarif extra.

De data asta am fost cazat la un hotel din lantul Accor. Acceptabil. Ma uit pe geam, cu jind, la piscina de afara, intre palmieri, frumos luminata. De ce n-am avut bafta asta in septembrie...Dar oricum e doar o noapte aici, maine dimineata pornim spre Oliveira de Azemeis, acolo unde imi voi petrece saptamana.

Ajungand pe lumina, am putut vedea oceanul inainte de aterizare si am ramas surprins cat de similar este cu un deshert. De sus si datorita vitezei mari a avionului, nu sesizezi miscarea valurilor, le vezi doar cocoasa si tot oceanul pare un teren cu dune. Daca n-as fi stiut ca-s peste 10 grade afara as fi zis ca e inghetat. Foarte frumos. Si eu nu aveam aparatul foto la indemana.

In Munchen am reusit sa fac primul electronic check-in din viata mea. Adica in loc sa stai ca prostu la coada la check-in (azi era imensa, cateva sute de oameni) faci acelasi lucru la un terminal. Bagi cardul de credit sau cardul Miles&More Lufthansa si codul scris pe documentele de calatorie si iti emite biletul. Partea frumoasa e ca vezi structura avionului si poti sa-ti alegi locul care-ti convine. Partea proasta e ca nu stie sa-ti treaca in sistem faptul ca bagajul tau e rutat deja pana la destinatie daca tu ai mai calatorit deja cu alt avion inainte (care nu apartine de Lufthansa) - asa ca procesul asta il faci la gate, cu operatoarea de la imbarcare, ca altfel iti ramane bagajul ne-expediat. Bine de stiut. Eu n-am stiut, asa ca m-am trezit chemat la gate sa povestesc cu tanti. I-am dat codul bagajului si s-a rezolvat.

Sa aveti o saptamana frumoasa! Macar voi.

I found a map and draw a straight line
Over rivers, farms and state lines
The distance from me to where you'd be
I touch the place, Where I'd find your face...
(Snow Patrol - Set the fire to the 3rd bar)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.