marți, 29 decembrie 2009

Retrospectiva 2009: turism şi delegaţii

Am avut plăcerea să încep 2009 tremurând de frig în Amsterdam, plimbându-ne pe jos de nebuni, nevizitând nimic istoric în afară de Cartierul Roşu şi sărbătorind anul nou pe o stradă lângă o piaţă în care n-am mai ajuns datorită numărului mare de oameni.
Prima delegaţie interesantă a fost cea în care am fugit în weekend din Germania la Lille şi am băgat boticul în Maastricht. Franţa e de vis, mâncarea lor un concert gastronomic şi mai că am uitat de mizeria şi ţiganii de la periferie. Trecem razant peste alte câteva delegaţii plictisitoare în Germania şi Slovacia, de unde merită notat doar o seară în Viena şi berăria tradiţională din Munchen şi ajungem tot la Munchen, dar la concertul Bruce Springsteen. Imediat s-a făcut august şi am stat cu burta la soare în Zakynthos, am hăituit broaşte ţestoase, ne-am răsfăţat culinar şi era să facem greşeala vieţii, poate ultima, turul insulei cu bărcuţa.
După bronzol a urmat o nuntă cu cântec la Albota şi încă o tură de concediu în Germania, la Coldplay, urmată de o vizită rapidă la abaţia Melk şi o noapte cu gulaş în Budapesta.
Toamna mi-a mai adus nişte ture prin Germania şi Slovacia, inclusiv un masacru al limbii germane când subsemnatul a prezentat la conferinţă plus o cunoaştere exhaustivă a aeroportului din Viena şi a staţiunii Piestany.  Mai merită menţionată Dresda, frumuseţe saxonă vizitată într-o sâmbătă friguroasă de noiembrie.
Aşa trecu anul, ca o partidă de ping-pong.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.