marți, 5 aprilie 2011

BMW xDrive 1

Aşa cum poate aţi văzut pe twitter, duminică mi-am petrecut o mare parte a după amiezii în compania BMW-urilor. Da, da, alea conduse de manelişti şi gherţoi, doar că de data asta erau şi piloţi profesionişti, patroni de firme şi alţi fericiţi ai sorţii. Plus doi ţigani de mătase care nu au deranjat pe nimeni prin absolut nimic. Na, şi un domn în trening cu ceva aurifere pe el. Şi mai mulţi ponei, printre care şi eu. Ok, aţi prins ideea :)

Intrarea în parcarea de la Teatru se face prin zona Dobrun, ţi se verifică numele pe listă la două checkpoint-uri, apoi eşti îndrumat spre cortul de primire - XBase. Aici completezi un formular, se asigură oamenii că ai un carnet de conducere valabil, bei o cafea şi aştepţi ora 4 când începe un scurt briefing, sunt explicate întâi câteva noţiuni tehnice, de ce tracţiunea integrală BMW xDrive e cea mai evoluată din lume (cine-s eu să-i contrazic) iar participanţii seriei respective sunt împărţiţi în patru grupe. Bănuiesc că au fost 5 serii de participanţi începând de vineri după amiază.

Ne ducem cu instructorul la maşinile noastre, facem o poză de grup şi ne alegem maşinile. Iau un Seria 5 GT, 335d, de peste 300 CP. Avea să fie cea mai mişto maşină pe care aveam să o conduc în ziua respectivă.

Prima constatare, în calitate de conducător al unei maşini mult mai mici dar al aceluiaşi producător: aproape toate modelele arată similar la interior, plus/minus adaptări în funcţie de gabarit, dar instrumentele de bord şi controalele sunt aproape identice, n-ai probleme de ajustare pe orice model te-ai urca. 

A doua constatare: toate maşinile sunt automatice. Noroc că îmi reîmprospătasem cunoştinţele cu un weekend înainte, într-un scurt test drive cu un X3 al unui prieten.

Continuarea, mâine.
XBase


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.