joi, 1 septembrie 2011

O să mă înjurați pt asta?

Ies în fiecare zi cam de două ori cu mașina de pe strada Gimnasticii în strada Berăriei și apoi în Bulevardul Coposu. Ca să o iau de pe Berăriei pe Coposu în direcția Piața Unirii trebuind să virez la stânga, adică aștept să treacă tot fluxul din dreapta și apoi să fiu atent să nu intre vreunul din stânga în mine. Cel mai mare noroc îl am cu trecerea de pietoni amplasată în dreapta străzii Berăriei, pe Coposu. E destul de frecventată și mașinile opresc des la ea. Majoritatea celor care vin din stânga opresc înainte de strada Berăriei ca să avem și noi, amărâții, o șansă să ieșim. Există trei categorii de șoferi care nu opresc:
- cei care conduc maxim o Dacie 1310. Ăștia sunt în lumea lor, ritmul lor, regulile lor de circulație;
- taximetriștii. Ăștia nu doar că nu te lasă dar timpul lor e așa prețios încât nici la trecere nu prea stau, dacă găsesc portița să se bage printre două grupuri de pietoni o folosesc;
- femeile. Yep, spuneți ce vreți, aproape niciuna nu te lasă să te bagi, toate trag mașina până în bara celui din față și majoritatea se uită la tine cu un aer tâmp întrebându-se de ce se agită bou aflat perpendicular pe ea. Apropo, vi s-a întâmplat vreodată să fiți în situația când, deși nu aveți prioritate, blocați totuși o intersecție sau ceva similar și ar trebui să vă mișcați de acolo - v-a lăsat vreo femeie să treceți dacă ea avea prioritate? Da, exagerez, dar excepțiile sunt rare, cazurile în care o femeie se gândește și la restul participanților la trafic sunt puține.

6 comentarii:

  1. Eu las pe toata lumea, dar BMW-urile neeeeh! Mohhaa:D
    Sorry Caline! :))

    In alta ordine de idei, chiar ai dreptate foarte putine femei te lasa in trafic. Hmm un pic ciudat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am lasat pe toata lumea in trafic :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Apai nici chiar pe toti ca dupa aia nu mai ajungi la lucru =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti urmaresc blogul de ceva vreme- mi se pare foarte amuzant si interesant. Felicitari!
    Ca sa revin la subiect: sunt femeie, si soferita pe deasupra, si trebuie sa iti dau dreptate.De multe ori s-a intamplat sa-mi dau seama cat sunt de intoleranta si de ignoranta in trafic,iar comportamentul femeilor la volan descris de tine mi se potriveste perfect. Culmea, chiar la acea intersectie mentionata m-am surprins de multe ori, si trebuie sa recunosc ca de multe ori mi-a fost rusine.
    Voi incerca sa ma schimb.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.