marți, 17 aprilie 2012

Sherlock Holmes: A Game of Boredom

Dorm la filmele lui Robert Downey Jr. grupa mare. And it's not me, it's him. Am adormit la Iron Man, am adormit la Sherlock Holmes. Mie mi-a plăcut SH, dar în varianta asta nu mai e gentlman ci un lunatic. Exact ca Downey de altfel. Ăsta în orice film joacă, musai să se strâmbe. Se strâmbă dacă e comedie, dacă e dramă, dacă e film de groază sau dacă e scenă de dragoste. Când nu se strâmbă are faţa aia de peşte mort cu ochii goi şi inexpresivi. Cred că se roagă regizorul de el să se strâmbe, ca să nu pară că joacă dublura cu o mască pe faţă. Bine, şi DeNiro se strâmbă, doar că la el îţi dai seama ce emoţie vrea să transmită, la Downey ai impresia că trebuie să fugă la baie şi e un pic dezorientat pentru că n-o găseşte.

Destul despre acest mare actor care nu va lua Oscarul prea curând, trecem la câteva sugestii de filme noi şi bune. Poate cam dark, dar merg bine cu zilele astea ploioase:

- Shame - dacă vă place Michael Fassbender şi vreţi să-l vedeţi cum l-o făcut mama lui, drama aceasta despre un obsedat sexual e şansa voastră. Un fel de American Psycho mai puţin violent, dar la fel de dus cu sorcova;

- The Hunter - Willem Dafoe vânează ultimul tigru tasmanian în nişte peisaje superbe. Mânca, plângea, mânca;

- Man on a Ledge - Avatar, stai că mă arunc! Dap, e cu Sammy. Care până la urmă se aruncă. Dar uitaţi-vă totuşi că nu e spoiler ce-am scris;

- Contraband - Thriller cu Mark Wahlberg. Poveste clasică cu băiat bun ieşit din rahat, dar obligat să se bage la loc ca să-şi salveze familia. Marky are talent, nu se strâmbă şi îmi plac filmele de acţiune cu el, de obicei sunt reuşite şi au suspans. Nici ăsta nu-i o excepţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.