joi, 2 august 2012

Cum să-ți faci cont pe iTunes Store US și să cumperi din el

Problema cu cărțile de credit e că-ți dau de gol locația iar asta permite furnizorilor să restricționeze accesul unui anumit cont la conținutul dedicat altei țări. Un pic hilar - să vrei tu, român obișnuit cu piratarea, să vezi un film pe net, legal, și să nu poți. Există soluții, cea de mai jos merge pentru Apple iTunes:

Prin metoda explicată aici se poate face un cont iTunes în Statele Unite. Bonus, descrie și cum să-ți creezi o adresă de livrare în State, care poate fi utilă dacă dorești să faci cumpărături pe net și respectivii nu livrează în România (serviciul HopShopGo reîmpachetează comenzile și le trimite oriunde în lume);

Un cont gratuit nu e foarte util, pentru că nu prea se găsește conținut de calitate. Cartea de credit sau contul de PayPal (care are în spate tot carte de credit) nu sunt opțiuni viabile, așa că mai rămâne metoda cupoanelor și a voucherelor pentru iTunes. Nu merg decât cele emise pentru America și nu ne interesează cuponul în sine ci codul de pe el. În Australia e la modă afacerea asta, pentru că prețurile din magazinul american sunt mult mai mici decât cele din magazinul local, așa că site-ul itunesdirect.com.au  îți permite să cumperi coduri americane, pe care le primești pe email. Plata se face prin contul Google Wallet, cu cardul, iar livrarea codului pe email durează maxim o oră. Am testat aseară și a funcționat. Șmecheria lor este că pentru un cupon de 10 dolari plătești 15, pentru unul de 50 plătești 61. Dacă îți convine acest lucru, restul procesului e simplu. Alternativ, poți folosi jerrycards.com, dar pe acesta nu l-am testat și nu știu dacă e de încredere. Respectivele site-uri oferă și vouchere pentru Amazon, Xbox Live, Netflix, HuluPlus și Barnes&Noble. 

Acum să așteptăm să apară ”Batman, Batman” în HD în iTunes Store. Dacă căscam ochii aseară și vedeam că The Dark Knight, disponibil deja, e cel din 2008, nu Dark Knight Rises, nu luam voucherul.

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.