joi, 6 septembrie 2012

Mark Knopfler - Privateering (și concert la București)

Dacă urmăriți blogul, știți că-s fan MK (ex Dire Straits). Pe 2 septembrie și-a lansat noul album, dublu, intitulat Privateering. Douăzeci de piese, plus încă un cd cu melodii mai vechi, interpretate live, dacă cumpărați ediția de lux.

Albumul e un amalgam de piese cu influențe americane și englezești, combinație plăcută de blues și instrumente celtice, cu versuri de povestitor, ce trebuie ascultate și înțelese pentru a putea pătrunde în esența cântecului. Pe lângă felul cum mânuiește chitara, acest aspect al melodiilor lui Knopfler îmi e cel mai drag, versurile deștepte, departe de frivolitatea pop-ului.

Din fericire, cineva le-a încărcat deja pe YouTube, așa că titlurile următoare conțin link către piese. De departe, cea mai emoționantă e Dream of the Drowned Submariner, îmi amintește de Brothers in Arms și So Far from the Clyde. La capitolul blues, Miss You Blues, Go, Love și Dont Forget Your Hat sunt aproape clasice, iar în Corned Beef City și I Used to Could arată că încă se știe cu chitara, rock on! Yon Two Crows e o baladă superbă, cu ocazia asta am învățat ce înseamnă ”yon”, Seattle nu-i rea nici ea, iar Radio City Serenade ar putea fi folosită într-un film de dragoste, are un superb aranjament la final. Versurile le găsiți aici.

Deseară, când o să fiți mai relaxați, luați la rând piesele și dacă găsiți ceva ce vă place, lăsați un comentariu sau dați un like, pentru artist :) Începeți cu asta:


Ca de fiecare dată, albumul e însoțit de un concert. Vă recomand călduros să mergeți să-l vedeți, debutul turneului o să fie chiar la București, la Sala Palatului, pe 25 aprilie 2013, eu deja am fost la două concerte după anterioarele lansări de album și o să merg și de data aceasta, la Budapesta, pentru că pică sâmbăta. Dacă doriți să luați bilete, mâine dimineață e presale-ul prin site-ul oficial.

Plus un interviu din Telegraph

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.