marți, 22 ianuarie 2013

O imprimantă decentă, cu de toate

După vreo 6 ani în care n-am simțit nevoia să am imprimantă în casă, în noiembrie m-am hotărât să-mi iau una, la fix, pentru că după vreo două zile de la achiziție a devenit necesară pentru livrările TNT pentru posterland.ro și, ulterior, pentru alte proiecte și acțiuni. E plin de imprimante în oraș, așa că o alegere rapidă n-ar fi fost grea, dar am decis să fac procesul mai amuzant, pentru că n-o să aibe mult de lucru și nu costul pe pagină e primordial. Așa că în lista de funcții s-au strecurat pe rând următoarele:
- tipărire color;
- să poată scana și copia, așa că am trecut la categoria multifuncționale. Fără fax, cine n-are email azi?
- să aibe modul duplex, de imprimare pe ambele fețe ale hârtiei, capabilitate foarte utilă, după părerea mea;
- printare wireless;
- suport pentru standardul AirPlay, ca să pot tipări direct de pe telefon și tabletă.

Ultimele două puncte au limitat destul de sever oferta. De fapt, în oraș n-am văzut decât o singură imprimantă care să aibe aceste funcții: HP Envy 110. Micuță, cu stil, se potrivea perfect cu mobila, dar costa vreo mie de lei și review-urile erau călduțe.

După o analiză a pieței online, m-am concentrat pe HP, datorită experiențelor anterioare mai bune decât cu concurența. Mi se pare că ei au fost singurii care s-au implicat mai intens în susținerea tehnologiei AirPlay, restul nu au multe produse. Le-am cerut prietenilor de la Sobis să-mi recomande ceva, eu aș fi mers pe HP Photosmart seria 5000, ei au recomandat un HP Photosmart 6510, la vreo 100 de euro, cu tot cu TVA.  Imprimare cu cerneală, bineînțeles, MFC-urile laser color sunt mult mai scumpe.
E mai mare și mai banală ca cealaltă, dar mult mai ieftină. După ce-am folosit-o câteva săptămâni pot să zic că e groaznic de zgomotoasă, scoate niște sunete de ți-e milă de ea și nu înțelegi ce-o chinuie sub capotă. Imprimarea e decentă, atât ca și calitate cât și ca timp, tipică pentru sistemul cu cerneală, e suficientă pentru home office, ba chiar am tipărit grafică pe carton și arată foarte bine. Pozele pe hârtie foto au ieșit cam spălăcite, dar s-ar putea să trebuiască să mai reglez setările sau să schimb hârtia foto Canon veche de 6 ani pe care o aveam, oricum nu cred că ar fi foarte ieftin să fac albume foto acasă.

Avantajul ei principal e comoditatea printării wireless, am pus-o pe un colț de birou, am legat-o în rețeaua wi-fi și printez de orinde din casă, fără cablu, atât de sub Mac OS cât și Windows, ba mai mult, scanarea se face la fel. Are un ecran tactil, care-ți arată toate informațiile de care ai nevoie, poți porni inclusiv update-uri de la mothership și arată filmulețe explicative atunci când se blochează hârtia și nu știi cum să o scoți.

În plus, are funcția de e-print, o poți înregistra la HP, aceștia îi alocă o adresă de email și poți tipări de oriunde în lume, trimițând mailuri la adresa ei, inclusiv fișiere atașate. Deja mă gândesc la câteva surprize pentru următoarea delegație, așa, pe la 3 dimineața și nu, nu vă spun adresa de email :)

Funcția AirPrint n-am folosit-o decât de test, merge, o să fie utilă dacă fac vreo rezervare de pe tabletă sau găsesc ceva interesant și n-am chef să mai trimit linkul la calculator. Nu știu cât o să mă coste cartușele, de obicei cele care se livrează cu imprimanta nu-s de capacitate mare și se termină repede, așa că presimt că aflu în curând. Are indicator pentru nivelul lor, o să știu când se apropie momentul. Copierea am folosit-o pentru buletin și câteva acte, când am schimbat sediul social al firmei, a fost  și ea rapidă și decentă calitativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.