sâmbătă, 7 decembrie 2013

La Sibiu, Moș Nicolae a venit mai târziu

Astăzi am jucat cu Asesoft Ploiești, campioana en-titre și echipa clasată pe primul loc, cu doar o înfringere până acum. O statistică aproximativă a meciurilor directe din ultimul deceniu consemnează 19 victorii pentru ei și doar patru pentru noi, așa că modul în care i-am spulberat astă seară - pentru că o diferență de scor de 23-30 de puncte poate fi denumită așa - merită sărbătorit și savurat din plin.


Exagerând un pic, așa frumos și coerent au jucat ai noștri, încât dacă s-ar realiza statui pentru singur meci, echipa ar merita din plin una. Procentaje rar intânite: 70% la 3 puncte în prima jumătate, încredere și siguranță în joc, apărare agresivă, totul într-o atmosferă fantastică a fanilor care au umplut sala ca pe vremea când eram campioni sau ne antrena Schomers.

Coregrafie frumoasă de început de meci, surprinsă de Adela Mohanu:


Cireașa de pe tortul neputinței a fost dată de un președinte ploieștean, scandalagiu cu caracter discutabil, vechi client antipatic tuturor tribunelor din țara asta, care crede că i se cuvine totul, prin orice mijloace. Mai jos o poză marca Turnul Sfatului care-i surprinde ieșirea ”triumfală” din sală, cu escortă, după ce-a fost dat afară de un arbitru sătul de vociferările și manifestările lui:


Meciul s-a încheiat fără emoții, deși mulți dintre noi aveam inima cât un purece, așteptând un forcing de final al campionilor. Au fost demoralizați atât de jocul echipei, cât și de atmosfera din Sala Transilvania și nu le-a ieșit nimic. Niște pufoșenii. E greu când nu te împinge arbitrul de la spate.


Sunt convins că atunci când se va îngroșa gluma vor apela la Mastercard și la presiuni politice (că doar de aia merge Ponta în concediu pe banii lui Ghiță), dar azi a fost seara noastră, a suporterilor care apreciază baschetului curat, jucat cu plăcere, pentru public, și a formației cu un buget mic, de locurile 8-10, dar cu un antrenor inteligent, care a știut să-și pună în valoare jucătorii, să-i transforme într-o echipă omogenă și să ajungă pe locul întâi în clasament. Felicitări, CSU Sibiu! Suntem mândri de voi!

Filmul finalului de meci și coregrafia tribunei, văzută de sus:





1 comentarii:

  1. La Sibiu, Mos Craciun a venit mai repede!

    Sfrrsitul MECIULUI . In parcarea salii, la usa unui autocar gol, Arnautovici sta si fumeaza tigara de la tigara incercand sa-si explice ce nu putea : " ce draku a fost asta???".Sa-i spunem noi:
    -a fost o seara magica pe care am asteptat-o de mult,
    -a fost din partea baietilor o daruire si o dorinta de victorie totale,
    -a fost un public magnific, cel mai frumos public din tara,
    -a fost seara in care am razbunat toate neimplinirile din ultimii ani,
    -a fost sper seara unui nou inceput asteptat de noi,
    - si a fost (in ultimul rand) scuipatul lui iacobescu . In oglinda.

    Multumesc baieti, multumesc publicului.ATI FOST MINUNATI. HAI CSU!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.