miercuri, 11 martie 2015

E posibil să vă descuie cineva BMW-ul cu telefonul mobil

Prima oară a crezut că n-a încuiat mașina. A doua oară când i-au dispărut lucruri din X1 a început să-și pună întrebări și a aflat că există o vulnerabilitate la BMW-urile cu ConnectedDrive (un sistem bazat pe un SIM permanent instalat în mașină, care vă permite să controlați de pe smartphone diverse funcții: pornit aerul condiționat și deblocat ușile, printre altele). 


Din câte înțeleg din acest articol, un hacker simulează o rețea de telefonie mobilă, mașinile din apropiere se conectează la ea, hackerul interceptează traficul cu serviciile BMW și trimite comenzi.

Deși în același articol se menționeză că breșa de securitate n-a fost întâlnită în afara laboratorului și că BMW a emis un update ”over-the-air” pentru vehiculele afectate, dacă prietenul meu chiar a pățit asta și nu și-a descuiat ușile accidental din casă, înseamnă că e cineva în Sibiu care s-ar putea să vă fure din mașină.

Lectură suplimentară: T-Online.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.