joi, 4 iunie 2015

ambiTouch - proiect sibian de automatizare a locuinței

Patru IT-iști sibieni și-au propus să realizeze un sistem hardware și software (open-source) de control a luminii din locuință, atât printr-un panou tactil cât și prin acces de la distanță, de pe telefoane, tablete și calculatoare legate la internet (nu doar din rețeaua wi-fi de acasă).

Subiectul mi se pare interesant și de viitor, așa că l-am sunat pe unul din ei și am cerut mai multe detalii. Înainte de a vi le prezenta, să vă explic de ce consider că e importat să-i ajutăm cu un vot pentru a câștiga concursul Business Wall of Fame și a obține finanțare: doar prin proiecte independente și originale putem preface Sibiul și Transilvania într-un Silicon Valley, cu toate transformările sociale benefice pe care le aduce o societate informatizată, cu competențe moderne. Așadar intrați aici și votați.

Deși în video-ul de prezentare panoul pare măricel, în realitate dimensiunea unei laturi este de 8 cm, aproximativ egală cu cea a întrerupătorului clasic pe care-și propune să-l înlocuiască. Din punct de vedere funcțional dispozitivul se află în fază de prototip, se lucrează la lista de capabilități a software-ului, dar fiind proiect open-source fiecare persoană interesată poate să modifice sursele și să ajusteze modul de lucru (bineînțeles, dacă posedă cunoștințele tehnice necesare).


Cum ziceam, pornirea, oprirea și intensitatea luminii pot fi controlate atât prin atingerea panoului cât și de pe calculatoare. În faza de instalare dispozitivul ambiTouch e accesibil prin conexiune directă wireless (peer-to-peer), pentru a permite configurarea, iar ulterior poate fi adăugat în rețeaua wi-fi a casei. Dacă se dorește controlul de la distanță, de oriunde în lume, o să puteți să vă înregistrați pe site-ul producătorului și prin intermediul acestuia să accesați funcțiile aparatului.

Mai multe detalii vor fi prezentate în viitor pe site-ul proiectului, deocamdată puteți viziona acest film introductiv:


Nu uitați să votați și să dați click pe mailul de confirmare pe care o să-l primiți (uitați-vă și în spam).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.