marți, 11 august 2015

Ce e mic, argintiu și bâzâie prin Sibiu?

Atenție bicicliști, dacă auziți un foșnet în trafic, nu sunt copacii de pe margine, ci noua mașinuță care circulă prin oraș.

Mă simt electrizat că un sibian a investit la nord de 30.000 de euro ca să-și cumpere un BMW i3. Electric. Cam cât un Matiz. Dar cu 170 CP. Și autonomie maximă de 200 km.


Eu fac în medie 10.000 km pe an cu mașina personală. În acest timp poate merg în concediu de două ori, nu neaparat cu mașina, dar la aeroport în alt oraș sigur, plus alte câteva drumuri mai lungi când e nevoie. E clar că o familie care are două automobile și se află în aceeași situație ar putea opta pentru unul electric, de oraș - mai ales dacă stă la casă, că nu prevăd prea curând apariția unor stații de încărcare în Ștrand, lângă gunoaie. Dacă chiar s-ar monta, toate grădinile de lângă calea ferată ar fi luminate feeric din a doua zi. 

Însă câtă lume își permite să dea 30k euro pe cea de-a doua mașină, cu scop limitat? Când va scădea prețul spre 10-20k, mai vedem..

Revenind la temerarul early adopter care ne-a propulsat orașul în secolul XXI: aș fi curios care e povestea lui, dacă a adus mașina din Germania pe roți și dacă a rămas vreodată în pana prostului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.