marți, 1 martie 2016

Noi povești din cripta Telekom

Întâi una tangențială: am activat factura electronică la Telekom pe numărul mamei și am primit un voucher de 100 de lei! Yee, să-i spargem pe niște cabluri. Nț: ”voucherul este valabil la achiziția produselor comandate împreună cu un abonament de voce/date mobile ”. Așadar primesc un voucher  că am activat factura electronică a unui abonament, dar pot să-l folosesc doar dacă fac alt abonament. Foarte util. Thanks for nothing, Telekom! La fel de bine puteai să-mi dai o excursie pe Marte cu plecare în 2100, toamna, pe la ora 10.

Și principala: am două conturi pe site-ul lor, pentru două numere. Dintr-unul pot descărca factura electronică, din altul puteam - până săptămâna trecută. După ce mă loghez nu apare meniul cu factura. Apare orice altă prostie de meniu general, doar informațiile despre contul meu și factură nu. Tehnic: meniul de pe butonul magenta MyAccount. Am încercat vineri trei browsere și două calculatoare, fără succes. Ieri încerc iarăși, același rezultat; așa că-i sun. 

Am fost preluat de operator imediat după ce-am trecut de cele 10 nivele de meniu, m-a ascultat cu calm și m-a pasat mai departe, la un băiat de la IT. Am repetat povestea, deja știam la ce să mă aștept și nu mă mai enervez, el a verificat în sistem, era totul ok cu contul. Mi-a cerut numele de utilizator și parola, mi-am călcat pe inimă și i le-am dat. A reprodus problema la el pe calculator, a spus că-i legată de conturile vechi și mi-a sugerat să-mi șterg contul și să fac altul. Eu i-am sugerat să rezolve site-ul, că e un cont făcut acum două luni și care a mers în ianuarie. Până la urmă ne-am întâlnit la jumătatea drumului, eu am stat în telefon și el a recreat contul. Surpriză, tot nu mergea. 

Final apoteotic: după ce le dau caz reproductibil și pierd 30 de minute din viață la telefon, mi-a zis să mai aștept câteva zile că poate se rezolvă. I-am mai sugerat încă o dată să raporteze problema dar n-a părut sensibilizat. Probabil n-au procedură internă sau au externalizat și compartimentat totul așa bine încât nu curge informația din stânga în dreapta. Oricum ar fi, mare mirare să se rezolve până la următoarea factură.

Cum am obținut factura? M-a transferat la altă colegă și în câteva minute am primit-o pe mail. Fain sistem de factură electronică.


1 comentarii:

  1. : ))))))) macar n-ai avut de-a face cu customer service... asiatic : )))))).

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.