miercuri, 20 aprilie 2016

Un chelner kafkian

Îmi iau șeful de la aeroport duminică și-l scot la o bere că era vreme bună. Îi propun terasa de la Pardon Cafe, un loc foarte aproape de firmă, dar în care n-a călcat niciodată, i s-a părut ”ceva” pentru turiști, ca să nu zic ”capcană”.

Ne punem la masă, vine chelnerul, un domn 50+, ne ia comanda de bere. Eu comand un Ursus Cooler, șefu' un Ursus normal. 

Se întoarce domnul cu comanda: în loc de Ursus normal, Peroni. Șeful acceptă berea, deși explicația a fost că au Ursus doar la 0,33 - dar Peroni se vinde în sticle de aceeași dimensiune!

După ce-mi toarnă Coolerul în pahar văd pe doză (restul barurilor din Centru vând la sticlă) că e fără alcool. Îi spun chelnerului că n-am zis nimic de F.A. și îmi dă replică că el n-are alt tip de Cooler în frigider. Îi zic că nu am făcut comanda pe baza stocului din frigider, ci din meniu, unde sunt trecute ambele. Se duce la frigider să verifice și-mi aduce o doză de Ursus F.A. argintie, să-mi arate că doar din aceea are în frigider. Total ilogic și neinteresant. Îl iert, păstrez berea.

Comandăm mâncare. Partenerul de povești se uită în meniu și cere un cotlet cu cartofi prăjiti. Ni se spune că nu au cartofi prăjiți, doar copți. Remarcăm că și-au ales perfect numele localului: pardon.

Ne întreabă chelnerul dacă ne mai trebuie meniul, îl predăm fără regrete, oricum e inutil. Ceva îmi spune că șefu nu o să mai calce curând pe acolo. Păcat de strada frumoasă.

Poză din alt loc, care servește bere la sticlă, chiar și radler cu alcool

Update 5 septembrie 2016: am primit azi un telefon de la patronul localului, și-a cerut scuze și mi-a spus că respectivul ospătar a fost dat afară pentru incidente similare. Nu citise articolul meu până de curând, când i l-a indicat un prieten, de aceea reactia întârziată.



2 comentarii:

  1. Vorba-ceea "Dai un ban dar stai pe o strada faina sa te vada lumea" In general, pentru turisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu restul chelnerilor de acolo n-am avut probleme memorabile. Lipsurile din meniu pot fi din mai multe cauze. Sper sa nu se duca in cap si astia.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.