vineri, 20 mai 2016

Început de banc: doi politiști într-un Polo

Veneam spre birou și am văzut un ditamai malacul, în uniformă de politist, cocârjat peste volanul unui Polo. Dacă gogoșar în borcan e metafora clasică pentru politist în punct de control trafic, pentru cazul ăsta metafora ar trebui să fie gogoșar în cutie de chibrituri. 

Polo nu doar mic, dar și cu motor de 1.2l cu 90 CP. Spunea cineva că pe termen lung o să ne distrăm cot la cot cu politiștii, din banii noștri bineînțeles - sunt motoare foarte puțin fiabile. Aș vrea să văd o urmărire pe autostradă, în care vitejii noștri blochează calea infractorului. Pui două polo de-a latul, mai rămâne o bandă liberă.

Iar un coleg povestea cazul politiștilor germani care se plâng de BMW-urile lor Seria 3 și lipsa de spațiu: n-au loc în portbagaj pentru tot echipamentul și o parte din el e amplasat în interiorul mașinii, așa că dacă transportă pe cineva trebuie să pună un coleg lângă, atent ca respectivul pasager să nu pună mâna unde nu trebuie.

Ai noștri, săracii, n-au probleme că nu le încape casca și vesta antiglonț în portbagaj și mitraliera în portieră, ei nu încap cum trebuie nici în costum de baie și chipiu în mașină. S-ar putea să vedem în curând polo-uri de poliție dotate cu tulă (ăsta-i un cuvânt gen adidas, vine de la marca Thule, sunt cutiile alea care se pun pe mașină când pleci în concediu cu jumătate de casă după tine).

Capotă, portbagaj din plastic și girofar deasupra. Aș vrea să văd asta.

Am auzit că următoarea comandă o să fie pentru VW up! sau Lupo second-hand că deja e prea mult lux în poliție.

Poza asta e atât de mișto pentru o poză de presă încăt mi-am permis să o ciordesc (doar vorbim de poliție) fără permisiune, iar titlul articolului din care face parte e demențial, oscilează între click-bait, mândrie, tâmpenie și umor absolut: ”VITEZOMANII Galațiului, URMĂRIȚI cu mașini germane. Poliția Rutieră a primit o brumă de DOTĂRI noi”.

(C) http://www.viata-libera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.