luni, 6 octombrie 2008

Tokaji & Nasal


Am avut placerea sa primesc de la niste prieteni sommelieri o sticla de Tokay adus de la mama lui, din Ungaria. Vinul a fost mai bun decat poate poza sa sugereze. L-am asociat cu un platou cu branzeturile mele favorite, care probabil nu merg asa bine la vin alb si dulce cat la vin rosu demi-sec, dar vi le recomand: branza "puturoasa" Nasal (Napolact), mozzarella clasica si camembert. Cam ciudata combinatia? E, secolul 21 este secolul fusion, deci am o scuza. Mie-mi place.
Daca n-ati auzit sau n-ati gustat branza de Nasal, o puteti gasi la Metro impachetata intr-o cutie de lemn. Va recomand sa o inveliti bine cand o bagati in frigider, altfel o sa va miroase casa a picioare murdare - dar merita. Mai multe din PR-ul Napolact:
"...Brânza Năsal fiind maturată în Grota Naturală de la Ţaga, unică datorită microclimatului special şi existenţei unei bacterii prezente în microflora specifică grotei. Bacteria acţioneaza la suprafaţa brânzei şi transformă componentele acesteia, rezultatul fiind o brânză comparabilă cu faimoasele brânzeturi franţuzeşti. Condiţiile microbiologice speciale sunt imposibil de reprodus în alt mediu, acest aspect conferind brânzeturilor de la Ţaga unicitate în întreaga lume."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.