luni, 13 octombrie 2008

Video killed the radio star

Un articol din PCMagazine (Technology took my job) in care sunt descrise meseriile care au disparut odata cu avansul tehnologic m-a pus pe ganduri. Cam asta e adaptarea la pt Romania:

- Centralista: nu chiar toate firmele au renuntat la ea. Chiar daca nu mai muta fisele, tot mai raspunde la telefon si iti face legatura catre persoana dorita - atunci cand raspunde. Romania de stat: un coleg de facultate vorbea cu maica-sa pe gratis, deoarece doamna lucra la Romtelecom, la informatii si cum numarul acela este (era?) gratuit, baiatul o suna pe linia de serviciu. Romania privata: cum multe firme straine si-au mutat call-center-ul la noi, un coleg de serviciu suna gratis de la orice telefon public din Germania la un serviciu de informatii al unei firme, amplasat in Romania, unde lucra prietena lui.
- Liftier: in afara de spitalul public si poate ceva hoteluri, nu stiu nici o cladire cu liftier in Sibiu. Era bine daca erau mai multe, se mai evitau din caderile in putzul liftului. Iar daca se bloca aveai cu cine schimba o vorba.
- Zetar: asta da, pana si la noi s-a introdus DTP-ul si tipografia digitala. Macar nu se mai intoxica cu literele de plumb.
- Casier: la cum merg ATM-urile la noi si la ce bancnote mici iti dau, casierul este inca foarte important. Are avantajul ca nu poate fi furat noaptea din holul bancii. Macar urla. Dezavantajul este ca poate fura el.
- Vanzatoare la supermarket: va vedeti scanandu-va singur produsele si platind cu cardul? Si cu bonurile de masa ce-ati face? Cum, sa dispara vanzatoarea aia cu mustata si foarte prietenoasa? Never.
- Incasator taxa bariera: In SUA sunt autostrazi, la noi ca sa ramana muritori de foame cei care practica aceasta profesie ar trebui sa fie intai nevoie de ei.
- Agent turistic: pe ei ii reconvertim in agenti imobiliari. Sau invers.

As vrea sa dispara meseria de vanzator de branza la marginea soselei, aia de cersetor si cea de politician.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.