luni, 1 octombrie 2012

Cum fu weekendul

Dacă tot a fost Oktoberfest, am băut bere. La Oldies, normal. Ne-am bucurat de redeschidere, cu gașca, vineri și sâmbătă până la 4 dimineața. Nu mai sunt mese joase, au apărut tejghele, capre și colțare, aduce un pic mai mult a pub occidental, cel puțin până pornesc noile instalații de lumini, inclusiv stroboscoape, dar nu se face exces de zel cu ele și punctează doar anumite melodii. Mi-a plăcut că sunt o grămadă de locuri unde poți lăsa o haină sau pune un pahar, noul bar îl mai descongestionează pe cel vechi, a apărut și o instalație interesantă de bere, singura din România de acest fel, nu știu dacă poate fi numită alambic. I-am făcut și o poză, negru pe fond maro, o frumusețe nepublicabilă.

S-a stins lumina, a început să se rotească globul.
Cine știe ce piesă cântă? :))
Vineri a cântat Vunk iar sâmbătă Trupa Veche, cu Oldiz Bend invitați la final. Mi-a plăcut mai mult a doua formație, de la Vunk știu doar trei piese. Am râs mult, ne-am distrat și ne-am simțit bine, a fost un weekend reușit.

Să zic totuși și de Cibinfest: am intrat vineri pe la 7 seara în cort - sufocant. Statul la coadă la standul unguresc de mâncare dura peste 40 de minute, la Bătrânul Sas a durat 5. Ne-am luat câte un cârnaț și ne-am izbit de lipsa locurilor libere la mese: puținele care existau erau rezervate. Nu doream decât să ne organizăm mâncarea în așa fel încât să putem ieși cu ea afară, fără tavă, era mult prea cald acolo. Până la urmă am reușit, am mâncat la botul calului, pe scările Bisericii Catolice, și ne-am retras în liniștea Pieței Mici, pe terasă la Old Friends. Pe la 10.30 ni s-a făcut iar foame, de data asta coada la unguri era doar de vreo 10 minute, am găsit și masă, până la 11 am luptat cu un cârnat de vreo 300 de grame, nu l-am dovedit pe tot. Imaginea ciolanelor cu/fără varză s-a impregnat pe retină, dar cine să aibă curaj de așa festin (a fost bun?). N-am înțeles câteva mămici suicidale, care s-au băgat cu căruciorul prin puhoiul de lume, în rest a fost mult mai puțină țigănie decât mă așteptam, e drept că publicul altor festivale nu gustă muzica Vrăbiilor 2000 (hei! hei! hei!). 

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.