miercuri, 3 octombrie 2012

Filme internaționale bune

Mă plictiseam într-o seară, așa că am început să sap pe net după niște filme vizionabile. De preferință ceva foarte puțin stupid și deloc american. Găsit două:

City of God (Cidade de Deus), o poveste braziliană care mi-a amintit de Once Upon a Time in America, nu doar prin poveste cât și prin durată. Descrie cazul real al unui copil crescut în periculoasele mahalale din jurul Rio de Janeiro. Este extrem de bun, ceea ce reiese și din cota IMDB de 8.7.


De la mare și căldură trecem la frig și munți:  North Face (Nordwand) povestește o altă întâmplare cu bază reală, cazul a doi alpiniști germani, împinși din spate de propaganda nazistă ca să cucerească ultima mare provocare a Alpilor - fața nordică a masivul elvețian Eiger. După ce o să-l urmăriți, citiți pe Wikipedia descrierea întâmplărilor efective, ce diferă un pic de varianta romanțată. Pe mine m-au cutremurat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.