vineri, 21 decembrie 2012

Schimbat buletinul

Întrebam la începutul lunii unde să-mi schimb buletinul. Prin canale alternative, dar declanșate de postul meu, ca dovadă că și blogul e util din când în când, am aflat că urgențele se pot rezolva la Direcția Județeană de Evidență a Populației. Mulțumesc celui care mi-a transmis informația. Inițial am crezut că pot să-l schimb în weekendul cu alegerile, dar depunerile se făceau joi și vineri pentru ridicare sâmbătă și duminică, iar cum eu m-am întors din Germania doar sâmbătă seară n-am avut nicio șansă. Se pare că totuși puteai merge și în weekend, așa cum a scris un prieten pe Facebook, însă, dacă n-aveai timbre de la Poșta închisă, nu rezolvai nimic.

M-am uitat pe site-urile oficiale, mi-am strâns lista cu acte și mai îmi lipseau următoarele:
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.

Nu se specifica nicăieri unde se plătesc acestea, așa că m-am dus la CEC. De unde am fost trimis la Poștă. Acolo se eliberau, le-am plătit, însă când am ajuns la DJEP mi s-a spus că taxa reprezentând contravaloarea cărții de identitate plătită la Poștă e valabilă doar pentru serviciu local, nu și la ei. Am plătit cu dragă inimă și la ei, doar să mă văd scăpat de corvoadă.

Amuzant a fost când mi-au făcut poza. Mi-au indicat să rotesc capul ”milimetric” spre stânga. De vreo trei ori. A ieșit bine, din a doua încercare, nu se poate compara cu cea de acum 10 ani în care arăt ca un infractor mahmur, de m-am plimbat tot cu pașaportul prin UE ca să nu stârnesc suspiciuni și verificări inutile.

În primăvară urmează tura pentru carnetul de conducere, unde ultima oară m-au pus să dau test psihologic până să ne prindem că n-am comunicat suficient și eram venit pentru preschimbare. O să fie amuzant.

2 comentarii:

  1. Dacă mă prindeam eu la timp că vrei să îţi schimbi buletinul în regim de urgenţă îţi ziceam şi de taxa aia că se plăteşte doar la ei. Am făcut niştem mai multe drumuri în toamnă cu o prietenă să şi-l schimbe şi tot acolo am ajuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vroiam sa-l schimb fara sa pierd o zi-doua la cozi, ca am fost in delegatie si apoi o am avut o sapt plina la lucru. S-a rezolvat repede si decent, thx anyway;)

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.