marți, 15 ianuarie 2013

Cum era să ne falimenteze Google Mail

Sistemul de comerț online de la Posterland.ro e făcut în așa fel încât la fiecare comandă cumpărătorul primește sumarul comenzii pe email, iar noi o copie. Pe acele copii ne bazăm ca să știm ce avem de procesat. Mailul nostru e implementat pe platforma Google Apps (Mail, Docs, Calendar etc) - blestemat să-i fie numele. Anul trecut, la un moment dat, am avut vreo două săptămâni în care n-a intrat niciun mail. Fiind vară, nu m-am agitat prea tare, era cumva normal, deși așa secetă n-a fost niciodată. De la un anumit punct încolo am început să suspectez ceva și după câteva investigații m-au apucat dracii: Google ne-a băgat toate comenzile primite în folderul Spam, pe care l-a ascuns la rândul lui în categoria ”More”, care nu e expandată în meniul din dreapta al căsuței poștale, așa cum se vede în screenshot. 

Degeaba scrie lângă folder câte mesaje necitite sunt, dacă tot folderul e ascuns. Soluția? Urâtă. Nu l-am putut învăța că toate acele mailuri nu sunt spam, o ținea pe a lui, așa că am făcut un filtru (se pune steluță la ”From”) prin care toate mesajele sunt forțate să intre în Inbox. În plus, dacă apăsați pe ”Manage labels” puteți configura care foldere să fie afișate automat în lista din dreapta.

3 comentarii:

  1. asta cu steluta banuiesc ca ai setat-o tu, nu e valabila la mailuri in general. am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tudor, e functie Google Mail, n-am facut nimic special. Poti sa definesti filtre la setarile mailului (Roata dintata -> Settings -> Filters). Daca pui From * si alegi "Never send it to Spam" iti lasa toate mailurile in inbox.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.