miercuri, 27 aprilie 2016

Aeroportul Sibiu 2016

Zic insiderii că de când a plecat sasu' la Cotroceni și șeful de autobază la bibliotecă s-a deschis cerul Sibiului și pentru low-costuri. Ca urmare, a crescut numărul de pasageri, unii dintre ei având nevoie și de mașină. Față de acum trei ani când se plictisea o domnișoară în birou, acum personalul Avis conține șase persoane care manageriază vreo 50-60 de mașini. Asta e doar una din cele 4-5 firme care oferă asemenea servicii, estimările fiind că fiecare ele au minim 30 de mașini. Se vede lucrul ăsta și privind parcarea, care e mult mai plină/rezervată ca în alți ani și dacă continuăm tot așa va trebui extinsă. Am înțeles că mașinile nu stau degeaba, altfel ar fi redistribuite.


Costul unei zile de închiriere este de aproximativ 40-60 de euro, există toată tipurile de automobile în ofertă, de la compacte la mașini de teren sau de lux. Predarea în altă țară e scumpă, dar poți trece granițele atâta timp cât te întorci la bază - unii fac asta când merg în Bulgaria în concediu, ori din motive de spațiu ori pentru a nu risca să rămână fără a lor. Musai să ai card de credit.

S-a închis info-point-ul Primăriei, un spațiu mare și cam trist. Să vedem cum îl refolosesc.

Tot referitor la low-costuri, probabil o să avem aceeași problemă ca și Clujul: cozile mari la ghișee, care au să se întindă de la un perete la altul. Niciunul n-a fost gândit pentru îmbulzeala românească. Există și o mică diferență, problema Clujului e în sala de îmbarcare, a noastră în spațiul public al terminalului.

În halul ăsta arată un automat de bilete al unui aeroport internațional. De ce să nu scriem texte mari, de mână, în românește, în secolul XXI? Penibil.


6 comentarii:

  1. Aeroportul Sibiu e varza. Ma bucur ca au deschis infopointul. Probabil ca va fi ca si cel din primarie, cu program scurt. Alta belea e chioscul din sala de imbarcare, ce se inchide pe la 4. Daca avionul are intarziere, ghinion, mori de foame si de sete, caci aparatul de bauturi nu functioneaza.
    Dupa 2007 nu prea dam 2 bani pe turism. Infopointul de primarie inchis la 4, ca turistii nu ies seara. Restaurante care inchid la 10 etc.Hipstareala aia de Donuterie inchide la 18, cand lumea inca se mai plimba prin oras. Macar chinezii de la Pacea au deschis pana la 9 seara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a deschis info-point-ul, ci s-a inchis. Eu stiam ca era deschis, de la tine inteleg ca de mai mult timp sta asa.

      Ștergere
  2. Calin, multumim pentru feedback-ul tau.
    O sa luam toate masurile necesare pentru a schimba indicatoarele de pe automatul de parcare. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a sarit poza in ochi inainte sa apuc sa citesc textul. Tot ce speram era sa nu fie ceea ce ai mentionat in articol, un automat de bilete, si totusi este.
    Sa nu uitam si de paharul care sta deasupra acestuia, cireasa de pe tort.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.