marți, 1 iulie 2014

Aeroportul Cluj Napoca are niște hibe

De câte ori zbor din Cluj găsesc în aeroport câteva lucruri care mă nedumeresc. Deformație de frequent flyer, ce să zic. Nu că Aeroportul Sibiu ar fi mai breaz (doar, poate, mai cochet) sau că ar putea exista vreo comparație la nivel de număr de pasageri și zboruri, însă mi se pare că cel din Cluj are două hibe mari:

- sala de plecare e prea mică, există prea puțin spațiu și prea puține locuri de șezut pentru pasagerii celor 3-4 avioane low cost de aproape 200 de locuri ce sunt operate simultan dimineața. Mai adăugați minim un charter cu turiști și ajungem la o zonă sufocată de 800 de persoane;

- banda circulară de bagaje e subdimensionată și ea. Primele 20-30 de geamantane apucă să coboare, dar cei care ar trebui să le ridice sunt prinși la coadă la pașapoarte (avion de 200 de locuri, remember?) iar senzorul absolut prost calibrat al benzii transportoare nu permite evacuarea celorlalte bagaje deși ar mai fi ”petece” cu loc liber suficient pe banda circulară. N-am mai văzut așa ceva în niciun alt aeroport, situația e unică și ar trebui remediată într-un fel, poate chiar de un angajat care să dea bagajele jos manual;

- parcarea: mulți deștepți merg cu mașina la ieșire, opresc acolo și se duc la coadă la ghișeul de plată. Cei care au plătit înainte să se urce în mașină și sunt gata de ieșire așteaptă după șmecheri sau fac slalom. Agenții de pază se fac că plouă.

În plus, în toaleta bărbaților există o cutie cu otravă. Ar fi greu să o deschid, să iau din conținut și să otrăvesc vecinul de scaun? Poate. Dar să lași un copil curios să meargă la baie singur o fi bine?



Bonus, un fel de engleză. Pentru mulțumiri n-a mai avut nervi:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.