miercuri, 26 iulie 2006

Entry for July 26, 2006 / 2


Remember – topul tzepelor gastronomice:

Locul 1 cu coronitza de laptuci – Roma, un mic restaurant in centru

Mancarea, pardon “mancarea”: o chestie (vezi poza) din care n-am retinut decat saltimbocca pt ca memoria mea nu functioneaza flamanda. Oricum frunzele sunt delicioase, daca esti din aia care behaie si nu cuvanta, si fac toti banii. Adica vreo 15 euro. Daca mancam si scobitoarea din carne dublam greutatea portiei. De fapt scobitoarea era pusa pe post de balast, ca sa nu ia briza bucatica aia transparenta de carne. Si te simti ca acasa pt ca bucatareasa si chelnerul sunt romani, ce, doamna era chiar din Sibiu, Valea Aurie!

Locul 2 cu aceiasi nenorociti de brusturi – Trieste, tot Italia

Mancarea: tortellini. 15 ghemotoace de aluat, 8 euro. Painea separat, inca vreo 2 euro parca. Ati mai vazut pe cineva care sa manance paste cu paine? Corect – orice turist care ia tzeapa in Italia. Portia microscopica de pe fundul farfuriei a fost asezonata generos cu verdeatza, cu complimente din partea bucatarului care probabil avea liber si gatea bunica lui, o femeie foarte batrana si zgarcita. Dimensiunea tzepei este data de faptul ca venea dupa o zi luuunga de umblat prin Venetia.

Locul 3 – Romania, Hanul lui Manuc, Bucuresti. Friptura de sange, pardon, de vita. 17 RON suta de grame. Portia are cam 150 de grame. Cu o garnitura de cartofi te usureaza de 30 RON. Desi o ceri bine facuta, vine in sange – ca sa mai traga la cantar oare? Chelnerita pare chiar de pe vremea lui Manuc si se misca de zici ca e tren si nu poate umbla cu viteza normala pt ca i s-au dilatat shinele de la caldura. Pizza Hut, here I come!

PS: m-am documentat, era saltimbocca alla romana, cu frunze de salvie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.