miercuri, 5 noiembrie 2008

Poveste de Halloween

Sambata seara am fost in Zebrano, sa dansam si noi una mica. Spre surpriza mea era Halloween Party, desi speram ca oamenii si-au satisfacut vineri placerea de a se masca. N-am avut ce face, am intrat in jocul lumii si ne-am deghizat si noi in betivi.
La un moment dat apar Johnson si Harrison, noi jucatori de la CSU Sibiu, all blacks daca pot sa zic asa. Incantat de victoria asupra echipei clujene de cateva ore mai devreme, ma duc sa-i felicit. In timp ce povesteam cu Johnson, care e destul de micutz pt un jucator de baschet, cam 1.85, apare bodyguardul localului, un dulap de peste 2 metri, imbracat in calugar: roba lunga alba cu gluga plus o mica chestie maro peste, habar n-am cum se numeste dar daca vi-l imaginati pe Shrek, asta era la fel doar ca nu verde-maro ci alb-maro. Cam la fel de frumos si domnul. Vine langa noi, se holbeaza la Johnson, face de cateva ori semnul crucii in aer cu doua degete, flutura din bucata aia de panza maro cu semnificatia "hai de te spovedeste". Bietul Johnson se uita crispat la capcaun, nu intelegea ce se intampla, erau doi negri intr-o mare de albi iar ca bonus un nebun imbracat ca aia de la Ku-Klux-Klan, funia si copacul mai lipseau. I-am explicat razand ca e Halloween party si i-a revenit imediat zambetul pe buze.
Mi-am adus aminte de un interviu recent cu alt negru ajuns la Cluj, Osby, povestea ce suparat era cand a auzit ca trebuie sa mearga in Transilvania, nestiind pe nimeni care a fost in Romania si-a imaginat doar drumuri neasfaltate si imagini din Dracula. Acum Transilvania i se pare un paradis pierdut, are card de la Banca Transilvania si ca sa-l citez: "how cool is that?".
Cam la fel m-as simti si eu daca ar trebui sa merg in Mozambic, desi probabil tot m-ar duce capul sa caut imagini si informatii pe Google.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.