vineri, 14 noiembrie 2008

Teufel

Va povestesc si voua sa nu faceti ca mine...
Mi-am luat de Paste un sistem audio surround nou, pt ca cel vechi s-a ars dupa 6 ani de slujba credincioasa. Stiam de firma Teufel din Berlin de la prietenii mei din Germania, in Romania din cate stiu nu se comercializeaza si a fost recomandata calduros de cei pasionati de muzica, calitatea sunetului la nivel de Bose dar la preturi mai decente. M-am uitat pe webshop-ul lor, mi-am gasit un sistem cu pret rezonabil si super rezultate in test, l-am comandat, l-au livrat tot in Germania la matusa-mea, urmand sa-l aduc acasa dupa vizita de Paste de la Praga. Side-story: varu-meu a uitat sa-i zica la maica-sa ca se trezeste la usa cu o cutioaie care trebuie platita la livrare, asa ca a luat-o prin surprindere un pic.
Totul bine si frumos, Teufel Concept E Magnum PowerEdition Digital is face cu brio datoria de a contracara vecinii manelisti sau demolatori (desi i-am dat bass-ul la minim tot imi zguduia ferestrele la vreo scena mai zgomotoasa) pana cand am plecat in delegatie saptamana trecuta...
Toata aparatura electronica din living-room e conectata la priza de perete printr-un dispozitiv de protectie la supratensiune la care este legat un prelungitor de la care sunt alimentate aparatele. Prelungitorul acesta are si un buton de la care pot opri alimentarea cu curent, ceea ce si fac in mod obisnuit cand sunt plecat in delegatie. Sambata cand m-am intors, pornesc alimentarea de la butonul prelungitorului, subwooferul face boom si moare - desi era oprit si de la butonul de standby (mai era un buton de power, ascuns undeva in spate, de care eu uitasem).
Asa cum aveam sa aflu de la electronistul care a depanat-o, nemtii s-au zgarcit si n-au pus si niste protectii la supratensiune, tot nivelul de amplificare final e ars si speram ca boxa de bass a supravietuit socului, la fel si satelitii. Omul era super incantat de calitatea "sculei", dar eu eram blocat pe faptul ca nu i-au pus o nenorocita de protectie, primul lucru pt orice firma care se respecta. As fi putut sa o trimit in Germania pt ca este in garantie, dar nu cred ca-i ieftin transportul si n-aveam chef sa raman fara ea atata timp. Momentan asteptam dupa piese.
In concluzie: grija de unde porniti curentul si unde puneti protectia, nu doar Electrica poate sa va prajeasca electronicele.

1 comentarii:

  1. Salut sunt Evelin, am achiziționat un Teufel kb 42 de 2x40 w, și l am pus pe boxe Bose interaudio xl 4000 făcute în 85, au 75w pe 4 ohmi, și cred că am găsit combinația perfectă ,de audiție hi fi ,la un preț rezonabil.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.