joi, 15 ianuarie 2009

Obsesia oricarui blogger: traficul

Mai exact: cum sa nu aduca trafic altui blogger.
Daca cititi blogul acesta probabil ca cititi si blogul lui Brylu (www.brylu.ro) - reciproca nefiind neaparat valabila. Daca cititi blogul lui Brylu (si va recomand calduros sa o faceti) stiti ca a avut concursul cu brazii. Ce m-a frapat la toata tevatura participantilor la concurs a fost cuvantul "trafic" care apare la fel de des ca si "brad". Mai exact bloggeri participanti la concurs sunt aproape la fel de interesati de faptul ca un "competitor" face trafic intens de pe urma lor ca si de premiul. Personal nu inteleg obsesia asta cu traficul, am intalnit-o in multe parti dar mi se pare cam exagerata.

Din punct de vedere tehnic faptul ca un user intra de mai mult ori intr-o zi pe o pagina nu inseamna asa mult in statistica traficului (din cate stiu eu); la fel, traficul bun din doua trei zile consecutive nu influenteaza prea mult media anuala a traficul pe site.

Din punct de vedere al banilor, blogul meu fiind la Yahoo, deci nerambursat pt trafic, habar n-am daca Google plateste asa bine reclama pe site incat sa conteze fiecare "view" obtinut. Dar ma indoiesc ca se poate face o afacere din blogging in Romania actuala.

Din punct de vedere al informatiei si al distractiei obtinute citind blogul si comentariile aferente, eu zic ca merita traficul si asta ar fi singura chestie care ar trebui sa conteze.

Totul se rezuma la intrebarea: ce face brylu cu traficul ala de ne agitam atata? si-l pune pe perete, isi plateste rata la credit? poate o sa-i creasca notorietatea si o sa fie citat de hotnews.ro.

Ii doresc sa fie primul blogger care-si cumpara macar un Logan din activitatea asta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.