luni, 5 ianuarie 2009

Scafandrul si fluturele

Cum e ca dintr-o data intreaga viata sa ti se schimbe radical, cariera de succes ca editor sef al revistei Elle, adorat al soartei, viata boema si usoara sa devina o coma, imobil, putand doar sa clipesti din ochiul stang pentru a-ti exprima gandurile? Si cu toate acestea sa gasesti puterea sa scrii o carte despre experienta ta in spitalul de recuperare, o carte care exista si care a stat la baza filmului despre care vorbesc. Scafandul si fluturele a fost premiat cu Oscar pt cel mai bun film strain din 2008 si intr-adevar merita sa castige. Ce ghinion pt 4,3,2 sa se toarne in acelasi an cu acest film unic...

Descrierea de pe imbd.com: Elle France editor Jean-Dominique Bauby, who, in 1995 at the age of 43, suffered a stroke that paralyzed his entire body, except his left eye. Using that eye to blink out his memoir, Bauby eloquently described the aspects of his interior world, from the psychological torment of being trapped inside his body to his imagined stories from lands he'd only visited in his mind.

Mai multe detalii pe IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0401383/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.