sâmbătă, 24 decembrie 2011

Milano - Centrul, luminile de Crăciun

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Milano a fost bombardat intens și aproape demolat. Au fost distruse Galeriile, Scala, biserici și toate vitraliile Domului. Ca și la Dresda, după război s-a purces la reconstrucția orașului iar monumentele reprezentative au fost recreate. Până în acel moment Milano semăna cu Veneția, avea sute de canale, denumite Navigli și optimizate de DaVinci. Cele din centru au fost acoperite cu pământ și transformate în bulevarde, pentru o mai bună circulație iar restul au decăzut și acum sunt folosite doar turistic, nu și pentru transportul mărfii, dar piatra și marmura cu care s-a construit Domul, de-a lungul a 600 de ani, au fost transportate cu ajutorul lor. 

Cu ocazia sărbătorilor, tot orașul este decorat. Principalele artere comerciale, Galeriile, palatele sau locuințele private sunt acoperite de lumini și decorațiuni cu bun gust. Nu există tradiția unui târg de Crăciun, sau poate nu e organizat în zona centrală. Cadoul meu e următoarea selecție de poze:

Galleria Vittorio Emanuele II
Cupola Galeriei 
Galeriile - vedere din piața Domului
Magazinul La Rinascente
Domul și bradul
Bradul din piața centrală

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.