vineri, 20 ianuarie 2012

Tango. Review de restaurant

De vreo două luni avem un restaurant nou în Sibiu, în Piaţa Mică, lângă Music Pub, în locaţia fostei rotiserii şi a restaurantului Ciao Italia. Numele complet este Tango, Restaurant&Pub, iar profilul principal este argentinian, deşi oferă pizza, fish and chips sau alte produse internaţionale.

Sala din faţă este ocupată de bar şi "pub", iar în spate este restaurantul. Pentru că vroiam să luăm cina, am mers în camera din spate. Am primit antreuri din partea casei, după tipic german: chifle calde şi pastă de unt cu usturoi. Spre deosebire de Germania, n-am primit farfurioare sau cuţitaşe pentru antreuri, aşa că am am uns cu cuţitul felului principal, care n-a fost apoi schimbat, şi am mâncat în farfuria mare, de bază, iar firmiturile au rămas acolo, fiind puse peste ele farfuriile de la felul principal şi desert. 

N-aveau miel, nu că mi-aş fi luat, dar ni s-a spus. Am luat un muşchi de vită argentiniană la grill (bife de chorizo) cu cartofi copţi, iar însoţitoarea şi-a ales frigărui de porc cu legume şi sos de hrean - au o pagină dedicată doar frigăruilor. Bune ambele, doar că vita a venit un pic cam rece. 

Pentru desert a trebuit să o rugăm pe domnişoară să aducă meniul. Ni s-a recomandat para aromată cu cognac, în sos de ciocolată şi cremă mascarpone. Sună mai pompos decât e, adică bucăţi de pară peste nutella, garnisite cu frişcă (nu părea mascarpone) şi nişte fulgi de migdale. N-a fost rea.

Mi-a plăcut muzica de chitară acustică, că au vin la pahar și decorul, preţul a fost corect, iar cele câteva inconveniente legate de pregătirea personalului pot fi remediate, aşa că locul merită vizitat. Eu o să revin, am pus ochii pe nişte coaste de porc.

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.