joi, 18 iulie 2013

Câte ceasornicării sunt pe Bălcescu?

Pe lângă restaurante îndoielnice, case de schimb valutar, amaneturi și covrigării, în capul străzii pietonale Bălcescu din Sibiu mai există o ceasornicărie, lângă Unicum. O știam pentru că avea magazin la stradă, mutat o dată odată cu creștererea vadului comercial și a prețurilor într-o curte interioară, era locul unde mergeam când se termina bateria la ceas. Ieri m-am dus pe la ora 4 după amiaza, era închis, așa că am căscat ochii la firmele de pe ganguri și într-un final am reușit să găsesc alta cu program până la ora 17, lângă Pacea. De la domnul de acolo (care repara o pendulă!) am aflat că sunt în total cinci ceasornicării: una lângă Farmacia 24, una lângă Imperium și una lângă Împăratul Romanilor, plus cele două amintite mai sus. Majoritatea sunt domni în vârstă, peste 10-20 de ani s-ar putea să avem o problemă, mă gândesc serios să nu-mi cumpăr pendulă.

3 comentarii:

  1. "... mutat o data". Se putea mutat de doua ori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine-l opreste sa se mute de 10 ori?
      (Se putea "mutat" de doua ori? - rade ciob de oala sparta)

      Ștergere
  2. Cel de langa Eurogsm si Casa Frieda este un excelent ceasornicar. Am incercat si la altii din Sibiu dar nu aveau nici scule nici habar de meserie. In schimb acest domn ceasornicar de care va zic le are pe ambele.
    Stima,
    Vio din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.