miercuri, 17 iulie 2013

Un om bun

În general, în țara noastră multe lucruri sunt de căcat. De la firme cu pretenții care-ți livrează produse și servicii sub-standard și apoi se spală pe mâini relaxați, la tâmpiții șoselelor care merg pe contrasens, pe interzis, vorbind la telefon, și nici măcar nu-și dau seama de asta, de la corupția ce începe de la Bac până la sfidarea unora din sistemul medical, care se cred mici dumnezei (”Păi ce să facem acum, să punem câte un aparat de resuscitare în fiecare secţie?!” - poate nu vă interesează, dar la Monte Carlo sunt defibrilatoare pe străzi). 

Din când în când transpare și câte un caz de omenie. Sunt convins că există mult mai multe, mama e medic și știu că pentru mulți doctori acestea sunt lucruri normale. Totuși, e bine să le scoatem în evidență, pentru a mai echilibra senzația de care vorbeam în paragraful anterior. Astăzi e rândul doctorului Adrian Paștiu, de la spitalul din Mediaș, sibian din generația mea:
In urma cu un an, 05.NOE.2010,am avut un grav accident la mana ,drept care mi-am taiat trei degete.La spitalul din Medias ,unde am fost adus de urgenta am fost cusut de dr. Pastiu - un tanar medic chirurg din Sibiu,om de-o corectitudine mare , care mi-a spus ca mai mult de atat , in spitalul din Medias ,nu se poate face pentru salvarea degetelor mele din lipsa de...si de....,dar daca vreau incearca sa ia legatura cu un prieten ,fost coleg de liceu si de facultate din Sibiu .L-am rugat sa faca tot posibilul sa-mi salveze degetele . Mi-a asigurat si salvare sa ma duca la Sibiu in cel mai scurt timp cu toate ca intrasem bine in weekend.Era vineri ,dupa ora 15,00. La Sibiu am fost impresionat ca acest medic chirurg a venit de acasa sa ma ajute fara sa schiteze cel mai mic gest ca ar face din interes !!! M-a consultat ,mi-a vazut radiografiile si mi-a zis ca e necesara operatie la microscop ,dar la Cluj unde m-ar putea duce , nu era in tara profesorul care-l putea ajuta. Pe loc a hotarat sa ma opereze la sectia de chirurgie din spital .Si acolo am intampinat alte lipsuri. Nu aveau anestezist ,nu aveau fir pentru astfel de operatie,nu mai aveau asistenta si nu mai stiu ce... A dat telefon la asistenta cu care lucra ,de obicei ,la el pe sectie. Aceasta a venit de acasa in acea seara de vineri si am intrat in sala de operatii unde cei doi OAMENI cu suflet mare au lucrat vreo trei ore la mana mea pentru a-mi salva cele trei degete.
Textul complet aici: http://erou.stirileprotv.ro/index.php?uid=906902

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.