joi, 17 septembrie 2009

De prin Grecia

Că tot nu v-am mai chinuit de mult cu amintiri din Grecia, câteva fragmente:

  • insula Zakynthos se laudă cu cel mai bătrân măslin din lume, vechi de peste 2000 de ani, pe care noi nu l-am văzut, că nu ne-am dus în concediu ca să vedem copaci şi nici să facem grătar, aşa că n-am avut nevoie de lemne de foc. Dar v-aţi fi distrat să citiţi în ziare că nişte români le-au pus măslinul pe foc ca să prăjească nişte mici, nu? (am găsit o poză aici );
  • broaştele alea, săracele, maram protejate, dar totuşi, culoarul de aterizare al avioanelor trecea exact peste zona lor de plajă! Ce-i place broaştei îi place şi pilotului. Un mic accident aeronautic şi adio specie protejată. Cred că n-ar plânge nimeni după copiii ăia tâmpiţi de englezi din avion ci după broscuţe. Dă Doamne să ajungă şi poneiu Albion specie pe cale de dispariţie!
  • tot de broaşte, că v-am zis că am fost să le vedem. Ei bine, acolo unde am fost noi şi restul turiştilor nu era rezervaţie dar totuşi era o broască. Doar una. Cred că o plantau acolo dimineaţa, o legau cu nylon de vreun bolovan de pe fundul apei şi o lăsau să se bălăcească toată ziua ca să aibe cui să facă turiştii poze. Seara veneau şi o duceau la culcare. Era chiar ciudat: cam în acelaşi loc, zilnic, doar o broască - şi sunt vreo 400 în total. Ori era domestică, ori îi plăcea carnea de om, ori avea vedetismul în sânge, ceva era spooky. La anul o marchez cu un x cu vopsea roşie.

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.