marți, 10 noiembrie 2009

Aeroportuare


Nici nu ştiu cum să mai încep posturile astea despre aeroporturi, oare v-aţi săturat de ele? Am o viaţă relativ monotonă: delegaţii, cluburi, baschet, cărţi, filme, muzică. Da, ştiu, săracul de mine :))
Aşadar, ce e nou? La Sibiu, după ce săptămâna trecută era o relaxare totală pe aeroport, nici picior de personal sanitar care să te întâmpine, să verifice dacă ai adus porcina în ţară, nimeni să te pună să completezi faimoasele fişe medicale, acum s-au mai schimbat chestii. Toţi arată ca Dart Vader din Războiul Stelelor, cu măştile medicale pe figură. La întoarcere a fost iar o trupă de personal medical care ne-a pus să completăm hârtiile inutile. În Grecia măcar ştiau o treabă: nu te deranja nimeni cu hârţogăraie, dar aveau un scanner de temperatură, treceai prin el şi dacă aveai febră probabil îţi făceai sejurul în spital.
La München, în Terminalul 2, ocupat doar de Lufthansa, sunt nişte automate drăguţe de cafea. Erau şi înainte dar acum au pus unele noi, Jacobs, care-ţi oferă tot felul de cafele dichisite (gen Wiener Melange), ceai sau ciocolată caldă. Gratis. Nelimitat. Yummie.
La Dresda la întoarcere am mai trăit o premieră. Mi-au aspirat laptopul cu un mini-aspirator portabil apoi au dus lamela într-o încăpere alăturată pentru analiză . Se uitau după particule de explozibil. Ăsta o să fie viitorul călătoriilor cu avionul: aspiratul pasagerilor şi nu glumesc. Vai de ăia care lucrează în industria explozibililor sau  merg în delegaţie la o fabrică din aia. O să umble cu o mapă de documente după ei şi tot n-o să scape uşor de  cavity search.
În final vă mai zic că şi avioanele Lufthansa se mai defectează dar le înlocuiesc în 50 de minute, nu în 14 ore cum am auzit că s-a întâmplat la WizzAir.

1 comentarii:

  1. asta am vazut-o si eu pe aeroportul din bergamo. aveau o bucatica de plastic, o treceau peste/printre tastatura si dupa aia o introduceau intr-un aparat. ma gandeam ca e ceva legat de doguri :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.