duminică, 15 ianuarie 2012

Cine mai crede în manifestări spontane în an electoral?

Tot protestul ăsta e o mare labă. Tot circul ăsta mediatic e o falsă labă. Toată dezbaterea asta e o artificială labă.  În orice țară jocul politic nu e făcut pentru idealuri nobile și pentru binele cetățenilor, ci pentru putere. Nu s-a băgat nimeni în politică pentru altceva decât interesul personal iar dacă totuși un asemenea fraier există, nu ați auzit de el pentru că nu face compromisurile necesare a-l aduce sus și în atenția publică. 

De ce să mă agit de partea lui Băsescu când e clar că-și urmărește interesele? De ce să fiu naiv și să am impresia că mă agit pentru Arafat când de fapt sunt manipulat de opoziție? Trec peste neprihănirea lui Arafat, căci totuși omul e totuși cel mai curat personaj din tot circul ăsta, și mă întreb de ce să ies în stradă. A îndemnat el la asta? Vreau să apar în cadru lângă o babă în haină de blană care se plânge cât de greu o duce? Sau lângă tineretul liberal? Sau lângă ultrași? Sau lângă bronzații ăia plătiți cu ora? Nu zic că numai ăștia au ieșit. Nu, au mai ieșit și câțiva gușteri naivi, cu o idee vagă despre democrație, libertate și sistemul sanitar.

Pentru orice căcat de pe facebook se găsesc 1000 de impresionabili care o să dea like fără să citească cu atenție ce scrie acolo. Pe oricare din ăia ți-l pot întoarce ca pe un titirez, în funcție de argumente și de interesul meu. Am mai schimbat opinii ”puternice” prin argumente logice, din joacă, fără alt scop în afară de dorința de a vedea dacă pot. Și voi puteți, dar la fel ca oricine nu are un interes în asta, nu o faceți doar din lipsă de altă ocupație. Așadar protestele spontane și dezinteresate născute pe facebook sunt o iluzie.

La peste 20 de ani de la mineriade, o nouă generație se lasă manipulată și, în mod ironic, de data asta partidele istorice nu-s victimele, ci au învățat lecția și participă activ. A se scuti.

PS. Dacă o să câștige opoziția alegerile, punem pariu că va trebui să propună o nouă lege a sănătății, cam pe același concept, trasat de UE? N-o să stârnească scandal, pentru că nu o să fie an electoral.

4 comentarii:

  1. poate "baba" aia avea haina de blana de 20 de ani. E usor sa comentezi dn BMW

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e categoric mai usor sa fii manipulat daca o duci rau. Exista si alte forme de protest mai eficiente, dupa parerea mea, dar daca le-a ajuns cutitul la os oamenilor si acum e momentul, n-au decat sa protesteze - nu-i problema mea ca fac jocurile unora si altora si ca n-au sa obtina nimic. Eu tragea atentia asupra naivitatii gestului.

      O fi usor sa comentezi din BMW dar nu-i usor sa muncesti cinstit ca sa-l obtii ;)

      Ștergere
    2. De la Bobu: Lasati ca o sa vina Lolek si Bolek la putere.O sa curga lapte si miere pe strazi,pensiile se vor tripla si toti vor avea de lucru....si marmota va inveli ciocolata.

      Ștergere
    3. Va invit sa cititi asta: http://www.hoinaru.ro/2012/01/16/de-ce-nu-iesim-in-strada/

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.