joi, 4 aprilie 2013

Plăcerea cozilor la doctori

Îmi expiră carnetul de șofer, așa că a trebuit să mă duc să-mi fac fișa medicală. Nu m-am îngrămădit să-l schimb înainte de modificarea legii, sunt sănătos și nu mă deranjează să merg la un control medical, plus că nu găsesc plăcere în a sta la cozi imense, chiar și pentru a economisi câțiva lei. 

Mi s-a recomand clinica MisanMed, pentru că ar fi frecventată de mai puțină lume. Am intrat pe site-ul lor și am constatat că au program pentru fișe auto marți și joi, de la 16 la 20. Era într-o joi și m-am bucurat, mă gândeam să mă duc chiar atunci. Noroc că am sunat, mi s-a spus că programul e doar marți, de la 17:00. Site-ul e neactualizat, inclusiv pagina cu harta - asta dacă nu s-a rebotezat strada Hipodromului în 3rd Street.

În timpul convorbirii mi-am făcut programare pentru marțea următoare, adică alaltăieri. Nu m-a ajutat la nimic, toată lumea avea programare pentru ora 17, nici măcar n-am fost întrebat de ea. Nu mă ajuta nici dacă veneam la ora 18, deja era prea târziu, unul din doctori și-a terminat pacienții și a plecat. La telefon mi s-a spus că durează aproximativ 90 de minute și asta m-a cam deprimat, controlul e, teoretic, simplu. A durat într-adevăr fix 90 de minute, din care mai mult de 80 petrecute la cozi, și a costat 100 de lei. Ne-am îmbulzit ca oile, de la un cabinet la altul, în vreo șase locuri. Marea majoritate a testelor a fost bullshit, de la întins mâna și atins vârful nasului la întrebări gen ”vi se pare că vă urmărește cineva?”. Paranteză: dacă ești infractor și știi că te urmărește DNA-ul ce faci, minți? 

M-aș fi bucurat să fie mai multă organizare, numere de ordine sau un circuit bine pus la punct, nu un fel de mișcare browniană guvernată de fugitul la ușile cu coada cea mai mică. Bineînțeles, în toate instituțiile medicale e la fel. Din fericire toată lumea a fost amabilă, asistente, doctori și ”pacienți”.

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.