vineri, 5 februarie 2016

13 ani la TimeLine

În perioada aceasta e plin de aniversări: nu-și revine bine omul după ziua de naștere, Crăciun și Revelion că începe o nouă tripletă: ziua bebiței, aniversarea la serviciu și x ani de chitară, urmate, bineînțeles, de ceea ce Daily Codcodac intitulează ”triunghiul morții”: v-day/1/8 martie.

De asta e util blogul: dacă marchezi momentele, o să ai o referință detaliată peste ani, când te lasă memoria. Așa că nu mai scriu nimic despre cei 13 ani la TimeLine, vă dau linkul cu ce ziceam la 10 ani și la 12 ani și gata.

Sau poate nu... că n-am rezistat aici făcând muncă de rutină, s-au întâmplat lucruri noi în ultimul an:
  • după ce-am participat în septembrie la RAD Race, ne-am dus la Stuttgart, unde se desfășura un târg de soluții pentru business, la care are loc în fiecare an concursul ERP of the Year.  Am luat câteva premii și în anii anteriori, iar în 2015 ne-am înscris la categoria construcții de mașini, am ajuns în finala categoriei (top 3), dar am câștigat și premiul special pentru inovație (independent de categorie). Ca să punem acest lucru în perspectivă: în Germania sunt sute de firme care fac ERP-uri, noi suntem 14 programatori, toți la Sibiu, iar celelalte finaliste sunt cu un ordin de mărime mai mare, au peste 100 de dezvoltatori;
  • am reluat participarea la Cebit, după aproximativ 10 ani de pauză. Am început cu un stand mic în 2015 și pregătim unul mare în 2016, la care vom lansa un program de parteneriat pentru gama de produse Neo. Practic, pe baza experienței acumulate în atâția ani de proiecte, am dezvoltat o platformă de programare rapidă, prin care cerințele de business ale clienților pot fi puse în practică și de către consultanți și manageri de proiect cu mai puțină experiență în programare;
  • ne-am extins prezența în România, avem implementări la firme care fac producție în Timișoara, Brașov, Năsăud, Mârșa, pe diverse segmente industriale. Tocmai am terminat faza 1 a unui proiect individual pentru Star Transmission (Daimler) Cugir/Sebeș.
Merită menționat că 3 din cei 4 angajați inițiali mai sunt încă aici, la fel și următorii trei. De fapt nu-mi aduc aminte când a plecat ultima persoană din firmă, au trecut câțiva ani buni. Altfel nici n-am fi reușit să ne creștem nivelul de competență atât de mult.

Dacă ajungeți la Cebit, căutați-mă în Hala 005, Standul D26, dau o cafea și-un popcorn:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.