marți, 9 iunie 2009

Alinutza şi Batman

Hotarât lucru, Alinutza nu suportă culoarea neagră. Când vede câte un Batman mai mult de 15 minute o apucă cu ameţeli. V-am povestit că aproape a leşinat de două ori la o nuntă, domnişoară de onoare fiind. A lăsat lumânarea şi a plecat în strană. Azi, la parastasul de 3 ani al bunicului meu, vedetă involuntar(ă) ca de obicei la ocazii cu popi - Alinutza. Pentru că erau vreo 32 de grade la ora 5 şi pentru că biata fată a alergat toată ziua şi îi era rău s-a retras la mijlocul slujbei la umbră, dar vitează, a reapărut lângă mine 5 minute mai târziu. Se făcuse şi un pic de umbră, era relativ suportabil, până şi babele stăteau în picioare. Aproape se termină slujba, vine partea cu ţinut unul de celălalt şi agitat colacul în formă de stea, după câteva momente Alinutza şopteşte "ţine-mă, că mi-e rău, du-mă să stau jos". Unde s-o duci că era încă slujbă, ea nu mai putea să meargă, împrejur doar morminte. Am sprijinit-o de mine, am luat-o în braţe, m-am gândit că-i trece. Nu i-a trecut. Pac, se face moale, scapă poşeta din mână, flexează genunchii, dă ochii peste cap. "Wei, o murit", zic în gând când o văd cum arată, în timp ce mă chinui să n-o scap. Mă ajută tata, o sprijină de umeri, în timp ce mă aplec (că-i înaltă mimoza) să bag o mână pe după genunchii ei ca să o iau în braţe, era moale ca plastilina săraca. Deja popa vorbea singur, dar vorbea, nu se lăsa. Plec cu ea în braţe peste vreo trei morminte - efectiv am călcat pe morminte cu Alinuza în braţe, alţii îşi trec prietenele pragul, noi se pare că suntem mai originali şi la ce succes avem avem la evenimente cu popi... - să revenim: deci mergeam cu Alinutza în braţe, mă dirija o doamnă medic, găsim o băncuţă plină de praf, o întind. Apare un prieten cu vasul cu apă sfinţită, îi umezim faţa, două pălmuţe şi-şi revine. Începe să-i aducă lumea proprietăţile pierdute: poşeta şi un pantof, căzut când am luat-o pe sus. Se termină slujba, ne întoarcem la oameni, popa ne ignoră. Încep să le-o prezint rudelor care n-o ştiau, deja toată lumea vroia s-o cunoască pe vedetă. Nu mai are nimic, bag seama că plecase popa.
De ziua ei primeşte un checklist: nuntă - checked, parastas - checked, urmează maslu, înmormântare, botez (am fost la unul dar era iarnă şi frig, nu se pune).

5 comentarii:

  1. Hmmmmmm, eu as lua in serios toate astea (poate asa si e, dar nu e subject for blog...in fine) acum si caldura are ceva de spus, dar cunosc situatia....o anemie, cadere de calciu....noroc ca e nea'Calin fortos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule, vroiai sa spui cumva ca e posedata? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. haz de necaz cum s-ar spune. io zic ca poate sa rateze partea cu maslu si inmormantare ca daca va fi tot asa cald poate se naste vreun prunc mai repede sau se mai insoara vreun prieten si atunci iese botez, nunta, botez :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa, sa-si dea si vedeta cu parerea. Mie acum mi s-a parut foarte funny ce a scris calin, desi pe moment nu a fost asa placuta situatia... sincera sa fiu eu din momentul in care "m-am dus" pana sa na trezesc am inceput cumva sa visez si era ceva placut :))... m-am trezit in palme si multa galagie :D
    Deci nimic grav, doar o zi agitata. Azi am avut si cursul festiv, am stat in picioare mai mult decat trebuia, nu am reusit sa mananc pentru ca am fugit la lucru... si tot asa. Nu-s nici posedata si cred ca nici lipsa de calciu n-am, poate de timp :P

    RăspundețiȘtergere
  5. drajii mosului
    (mosu' din poveste, evident ca nu eu)

    Daca vreti sa sariti peste neste puncte din checklist puteti sari direct la botez - din ala care se pune ca va fi prin 15 august - io va invit

    PS: Batman e ala mic negru de respira greu?!?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.