vineri, 12 august 2011

Reflecţii de pe marginea drumului

Când păţeşti câte o mizerie gen accidentul meu îţi dai seama de câteva chestii. Prima ar fi că, pe lângă politică şi fotbal, toţi românii se pricep la asigurări, estimări şi service-uri. Am auzit la păreri "avizate" despre subiect încât am început să evit să mai deschid gura. Oricine a păţit-o o dată e expert şi generalizează fără a ţine cont de firma de asigurări, service-ul unde şi-a reparat maşina sau tipul accidentului.

A doua şi cea mai importantă chestie e bucuria la necazul altuia. Biata M. a avut suficiente momente să o constate în cele 3-4 ore cât a stat lângă "epavă" pe centura Aradului. De la binevoitori care vroiau să cumpere jenţile maşinii pentru că "p-asta n-o mai repară nici dracu" până la şoferi încântaţi de ce ni s-a întâmplat, probabil pe considerentul că eu oi fi fost de vină şi că toţi şoferii de bmw sunt nişte demenţi. Un lache din ăsta asudat aflat la volanul unui tir, trecând agale, îmi aruncă binedispus din geamul cabinei lui împuţite: "ai făcut praf 30.000 euro". Da, din cauza unui prost ca tine, a fost răspunsul meu. 

Să nu-ţi vină să crezi, ţigănuşii ăia care vindeau ploşti, table de şah şi alte chestii artizanale nu s-au încumetat să se apropie şi să ne propună să cumpărăm ceva. Instinctul de supravieţuire le-a funcţionat corect.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.