miercuri, 24 aprilie 2013

Service BMW

Când am plecat în delegație am lăsat mașina (seria 3) la BMW. Avea trei probleme și, fiind în perioada de garanție extinsă (pt un total de 5 ani), am zis că pot profita atât de aceasta cât și de timpul mort. Din păcate mașina încă nu e gata, am promisiunea că mâine pot să o iau, dar experiența e totuși plăcută, tot ce au descoperit înlocuiesc gratis. Am raportat următoarele:

- pielea de pe scaunul șoferului ruptă. E piele ecologică, probabil o imitație de vinilin de fițe. Asta a fost dezamăgirea maximă, că s-a rupt la 30.000 de km, aviz celor ce optează pentru ea. Oamenii au zis că s-a mai întâmplat, probabil de la căldură. Nu e tăiată, s-a rupt în zona de șezut, pe o distanță de vreo 10 centimetri, așa cum se vede în poză. Se înlocuiește;


- câteodată, la accelerare ușoară, nu trage motorul și se îneacă. Mi-au zis că e problemă cunoscută la motoarele pe benzină, datorită carburantului prost din România. Mi-au recomandat să folosesc benzină de 95 (motorul suportă de la 91 în sus). E, fix benzină din aia foloseam și eu, alimentez de la Petrom. Mi-au zis că asta e. Se schimbă senzorul de noxe;

- i-am rugat să se uite și la trenul de rulare și direcție, dacă e totul în ordine, datorită străzilor de rahat ale țării noastre dragi. Ca paranteză, de când am mașina asta, încerc să evit străzile bombardate, chiar dacă nu aleg drumul cel mai scurt. Am ajuns să merg, când se poate, pe arterele mari ale orașului, pentru că nu-s distruse de șanțurile transversale. Au găsit jocuri mici la bielete, bucși brațe superioare și bucși bara stabilizatoare. Trăiască garanția, se schimbă și astea, oamenii își respectă blazonul. Dacă era pe banii mei, probabil optam să le mai folosesc o perioadă. Din câte am înțeles, în România nu multe firme dau garanție la aceste componente.

Concluziile nu-s legate doar de calitatea și seriozitatea BMW ci și de necesitatea cumpărării unei mașini cu garanție în condițiile în care infrastructura și combustibilul sunt așa cum sunt la noi în țară.

PS. Un prieten are un seria 3 diesel, face mai mult drumuri lungi pe afară cu el și n-a schimbat nimic la direcție în 150.000 de km.

3 comentarii:

  1. nu mai bine iti luai o masina mai adecvata pentru drumurile noastre? Just sayin'... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jeep? Ca Dacia aia la care faci tu aluzie, chiar inaltata, nu cred ca are directia mai fiabila :D

      Ștergere
    2. acuma fiecare cu piticii lui, cu totii suntem subiectivi cand vorbim despre masini. Exista avantaje/dezavantaje, eu ma plimb si pe strazi laturalnice, si pe drumuri forestiere, tu te plimbi "decat" pe bulevarde, dar mult mai confortabil. Oricum, respect pt BMW ca iti schimba si piese pe care altii le considera piese de consum.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.