sâmbătă, 19 octombrie 2013

Concert Nicu Patoi și Platonic@Oldies Pub

Acum câteva luni, după o lecție de muzică, am întrebat profesorul care este cel mai bun chitarist din România. Răspunsul a venit imediat: Nicu Patoi. N-auzisem de el, spre rușinea mea, dar a completat: chitaristul lui Bănică. Joi seara, la concertul Antract din Oldies, m-am interesat cine cântă săptămâna viitoare și am aflat că vine trupa Platonic. Nici de ei nu auzisem, mi s-a spus că e trupa lui Nicu Patoi și că e musai de văzut, au cântat în deschidere la Joe Satriani.


În mod normal teaserul ar trebui să se încheie aici, am zis esențialul - prezența e obligatorie, mai ales când recomandarea vine de la doi muzicieni profesioniști - am primit însă o invitație dublă pentru unul din cititorii blogului și informații suplimentare, poate sunteți curioși să aflați câteva detalii.


Formația Platonic e compusă din Nicu Patoi la chitară solo, Adrian Ciuplea la chitară bass (membru Vița de Vie, întors recent dintr-un turneu cu Steve Vai), Berti Barbera (instrumente de percuție, să nu spuneți că n-ați auzit de el) și Răzvan Lupu, experimentat baterist, care a cântat cu aproape toate formațiile importante din țară. Middle of the Week Tour promovează cel de-al doilea album al trupei, Sweet Little 6 Strings, apărut în 2012, după mai mult de 500 de ore în studio, pe care se găsesc compoziții aflate la intersecția dintre blues, rock, jazz și funk, ”o muzică foarte accesibilă, în care ideea de grup și de unitate sunt mai importante decât necesitatea de a admira un solist vocal sau de a reține vreun refren.”

De la ce credeți că vine numele albumului promovat în acest turneu? Persoana cu cel mai interesant răspuns (pus ca și comentariu la acest articol) va câștiga o invitație dublă la concertul de joi, 24 octombrie, de la Oldies Pub Sibiu. Deadline: miercuri, 23 octombrie, ora 12 (la amiază).

P.S. Ca o ironie a sorții, la o căutare rapidă pe YouTube după numele formației, unul din primele rezultate e chiar piesa pe care mă chinui să o invăț de mai bine de două luni, într-o interpretare din 2009, pe care Nicu Patoi și-a pus amprenta, fiind ușor diferită de a lui Gary Moore.

Informații suplimentare găsiți pe pagina formației și pagina evenimentului. Ne vedem joi.

Later edit: o altă invitație este oferită pe blogul lui Tudor.

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. numele albumului vine de la chitara (6 coarde) :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai sunt mici si sensibile cele 6 corzi dar reusesc sa transmita alaturi de celelalte ajutoare (instrumente) un semnal care merge direct la suflet.
    Maine seara vom fi primii la locul faptei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari, sunteti castigatorul invitatiei! O sa va astepte la ora concertului, la intrarea clubului, o invitatie dubla pe numele dvs.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.