miercuri, 9 octombrie 2013

Santorini - turul insulei (3)

Cum vă dați seama că n-am timp de scris? Multe posturi cu poze :)

Urmează ultima parte a turului insulei Santorini, seara petrecută în Oia (pronunțat Ia), localitatea spectaculoasă ale cărei imagini le găsiți pe majoritatea prospectelor. Coasta abruptă dinspre vest, cu vedere la vulcan, este zona de lux, cu multe hoteluri și restaurante amplasate în trepte, până jos. Chiar în vârful dealului există o alee pe care circulă turiștii, la nivelul acoperișurilor caselor de pe ambele părți.









În depărtare, în dreapta, se observă extrema cealaltă a insulei, unde este amplasat farul, iar la mijloc, în stânga, este Fira:


Unul din acoperișurile faimoase, prezent în multe fotografii aeriene. De la sol nu este la fel de spectaculos: 


Fiind momentul apusului, una din atracțiile insulei, toată lumea se îngrămădea în partea de vest. Am prins locuri la o terasă mai retrasă, dar cu priveliște bună. Apusul, săracul, e la fel ca peste tot, de exemplu în Mallorca, unde se vede de pe o plajă de zeci de kilometri, e la fel de spectaculos, dar nu poate fi monetizat la fel de bine ca de pe o insulă îngustă, stâncoasă la vest.



Noapte ies în evidență piscinele luminate:


Seara am încheiat-o la restaurantele pescărești din vechiul port, Ammoudi, la baza muntelui pe care se află Oia, care ne-a fost recomandat de cei de la care am închiriat mașina, cu textul ”acolo l-am îmbătat într-o seară pe președintele EU”. Se pare că nu le-a folosit la mare lucru, însă mâncarea a fost foarte bună, a trebuit să ne alegem peștii din vitrină, erau proaspeți. Locul arată foarte bine ziua (poze aici), fiind folosit drept platou de filmare pentru câteva filme.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.