marți, 7 ianuarie 2014

Amazon Currency Converter oferă un curs de schimb defavorabil cumpărătorului

Am cumpărat ieri un bluray de pe Amazon.de. Pentru că a detectat cardul de România, înainte de finalizarea tranzacției m-a întrebat dacă doresc să activez Amazon Currency Converter, serviciul relativ nou prin care îți fac conversia din moneda afișată pe site în cea în care ai fondurile pe card. Adică să nu trimită băncii tranzacția cu suma în euro, ci direct în lei, la un curs stabilit de ei.

Am refuzat, pentru a vedea dacă cursul de schimb al Băncii Transilvania este mai mic. 


Suma de plată: 21,17 euro 
Conversie Amazon: 102,81 lei (conform estimărilor lor, afișate în poză)
Conversie BT: 94,99 lei (conform sms primit de la bancă)
Informativ, cursul BNR pe 3 ianuarie a fost 4,488 iar astăzi este 4,494.

Concluzia evidentă: cursul de schimb oferit de BT e mult mai bun: 4,487 față de 4,85! Probabil că indiferent de banca românească la care aveți cardul veți primi un curs de schimb mai favorabil decât al băncii cu care lucrează Amazon.

2 comentarii:

  1. Salut,

    Si pana la urma cum ti-a laut banii de pe card? La cursul Amazon sau cursul bancii tale?

    Intreb pentru ca vreau sa-mi cumpar un telefon de pe amazon.de si la cursul lor ma ajunge mai mult decat in tara. La cursul bancii ma ajunge mai putin. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am scris si sus, am ales cursul bancii, apoi am primit sms de la banca cu suma retrasa - care era mai mica decat cea estimata de amazon, deci pt mine banca a fost varianta mai buna

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.